Paradisæble gelé

Her i efteråret er paradisæblerne ved at være modne.De små æbler er på grund af størrelsen lidt svære at rengøre eller bruge til ret mange formål. Men paradisæblegelé er en nem måde at bruge æblerne på og fremgangsmåden er enkel. Pluk uden stilke eller klip dem af træet og skyl dem – så er de klar til kogning.

 

paradisæble på glas
4.5 fra 2 stemmer
Udskriv

Paradisæble gelé

Paradisæbler er ikke ret store, så gelé laves af hele æbler der koges og presses. Geléen får en fin rød farve og en parfumeret duft og smag

Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Forfatter Malene

Ingredienser

  • 1 kg Paradisæbler
  • 2 dl vand
  • 750 g sukker
  • 1/1 tsk atamon

Sådan gør du

  1. Skyl de klargjorte æble og put dem i en gryde med lidt vand. Brug ca 2-3 dl vand til et kilo paradisæbler. Æblerne skal ikke være dækkede, men der skal være nok vand til at koge æblerne så de falder sammen og bliver møre.

    Tilsættes for meget vand, så skal det koges af senere eller geléen bliver tynd.

    paradisæbler
  2. Lad det simre ved lav varme til æblerne er udkogte og møre, så de har afgivet deres saft.

  3. Lad saften løbe fra mosen i en saftpose eller en si med er rent viskestykke. Vigtigt: Det kan tage en del tid, men presser man på mosen så kommer der urenheder med igennem

  4. Bring saften i kog igen og tilsæt sukker under omrøring

  5. Saften skal koge ved svag varme indtil den er tyk og bliver til gelé på bagsiden af en kold ske. Skum saften af

  6. Hæld på skoldede, varme og atamonskyllede glas (se fremgangsmåden på atamon flasken)

    paradisæble på glas

Få direkte besked som den første, når der er nye opskrifter og indlæg


Related Post

Vi hører gerne fra dig