culotte på gasgrill
Middagsretter,  Opskrifter

Oksefilet, sådan steges den

Sådan steges oksefilet, så du får et perfekt resultat hver gang. I denne opskrift brunes oksefiletten på en pande først og steges derefter ved 150-160° C for at få det bedste resultat. Man kan godt stege ved højere temperatur, men man skal være mere påpasselig med temperaturen og stegens kernetemperatur stiger mere, når den tages ud af ovnen. Er stegen stegt ved 200° C, så kan det være svært at styre temperaturen efter den kommer ud af ovnen.

Sponserede forslag

Hacienda De Monasterio 2017

Toget fortsætter i fuld fart og det siger FUT FUT, istedet for røg er det store smukke røde stråler af fantastisk spansk rødvin der ryger ud af r...

Læs også: Pommes Anna > Bønnefritter > Nem bearnaise

Stegetiden afhænger selvfølgelig af stegens størrelse og temperaturen lige inden stegning og tiden styres ved hjælp af stegetermometeret, men forvent ca. 50-60 min.

culotte på gasgrill
4.34 fra 3 stemmer
Udskriv

Oksefilet, sådan steges den

I denne opskrift brunes oksefiletten på en pande først og steges derefter ved 150-160 grader C for at få det bedste resultat. Man kan godt stege ved højere temperatur, men man skal være mere påpasselig med temperaturen og stegens kernetemperatur stiger mere, når den tages ud af ovnen. Er stegen stegt ved 200 grader, så kan det være svært at styre temperaturen efter den kommer ud af ovnen.

Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Kalorier 970 kcal
Forfatter Malene

Ingredienser

  • 1/2 Oksefilet

Sådan gør du

  1. Gå stegen efter og flere eventuelle sener. Rids fedtkanten i tern uden at skære ned i kødet.

    Dup stegen tør med køkkenrulle og gnid kødet med salt og peber. 

    Sådan steges en oksefilet
  2. Brun oksefileten ved at lægge den med fedtsiden nedad på en kold pande og tænde for panden så den bliver godt varm. Efter ca. 5 minutter vendes stegen og brunes 5 minutter på den anden side.

    Stegen kommer til at stege i det fedt der er i fedtkanten.

    Er det en større steg, så kan den brunes i ovnen ved 250 grader C.

  3. Læg stegen i en bradepande og sæt den i en 150-160 grader C ovn i ca. 50-60 minutter.

    Det bedste resultat fås med et stegetermometer, hvor temperaturen midt i filetten det tykkeste sted er:

    55-60 grader for rød

    60-64 for rosa

    65-68 for gennemstegt

    Når den tages ud af ovnen kan den skæres ud med det samme eller den kan hvile utildækket.

    oksefilet stegt i ovn

Vi bruger ofte Slagtehuse.dk til et par fif til stegning og behandling af kød

Sponserede forslag

Tomatin 12 års Single Highland Malt Scotch Whisky

399 kr. hos Winther Vin

My Karp Riesling 2019

159 kr. hos Winther Vin

Châteauneuf-du-Pape, Cuvée Papet 2016

485 kr. hos Jysk Vin


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 38 other subscribers


Vi hører gerne fra dig