udskåret marineret lammekølle

Grillet marineret lammekølle

Lammekød bliver bare bedst på en varm grill! Lammekød bliver ekstra godt sammen med citron, rosmarin og hvidløg, så vi har lavet en marinade der passer perfekt til lam.

Gå efter en fersk lammekølle og kan du ikke finde sådan en, så kig godt på datoerne på pakken. Det overraskede mig at alle de frosne var 2 år gamle. De fejler nok ikke noget, men jeg fortrækker nu alligevel friske madvarer. New Zealand og Frankrig producerer meget lammekød, men dansk lam kan også findes i butikkerne.

udskåret marineret lammekølle
5 fra 1 stemme
Udskriv

Grillet lammekølle

Lammekød bliver bare bedst på en varm grill. Lammekød bliver ekstra godt sammen med citron, rosmarin og hvidløg, så vi har lavet en marinade der passer perfekt til lam.

Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Antal 6 personer
Forfatter Henrik

Ingredienser

  • 1 stk lammekølle
  • 1 marinade

Sådan gør du

  1. Pak lammekøllen ud og gå den efter for sener og lignende der kan skæres bort. Rids lidt i fedtlaget uden at skære ned i kødet.

    Klargør lammekøllen
  2. Lav en marinade (se link med marinade til lammekød) og mariner lammekøllen i en frostpose i 5-24 timer i køleskabet.

    Marinering af lammekølle
  3. Gør en kuglegrill klar til indirekte varme og med en fedtbakke eller staniol lige under stegen til opsamling af fedt. 

    Læg lammekøllen direkte på den varme grill med et stegetermometer i det tykkeste sted

    Grillet lammekølle
  4. Det tager  omkring 1 til 1 1/2 time at opnå en kernetemperatur på 61-63 grader. 75 grader C er gennemstegt og 60 grader C er rosa.

    Færdig grillet lammekølle
  5. Er stegen ikke blevet brun, så læg den et par minutter over direkte varme inden den tages af.

    Lad stegen hvile et par minutter og skær den så fri af benet og i skiver - klar til servering

Server den grillede lammekølle med smørstegte kartofler eller lav en god salat til. Tabouleh med grønkål vil passe helt fint sammen med grillet lam.

Sponsoreret

Vi hører gerne fra dig