lammekølle marinade grill

Marinade til lammekød

Især lammekøller bliver rigtig gode efter en marinering et døgns tid på køl. Til marinaden er der valgt de ting der oftest bruges til lam, som citron, rosmarin, hvidløg og salt. Men der er også tilsat ingefær og ramsløg.

lammekølle marinade grill
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Marinade til lammekød

Friske krydderurter giver mest smag, men marinaden kan sagtens laves med tørrede krydderier. En lammekølle må gerne marineres ca. 1 døgn

Ret Marinade
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 1 portion
Forfatter Henrik

Ingredienser

  • 1 stk skal af en citron
  • 1 spsk rosmarin
  • 1 spsk salvie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær frisk eller tørret
  • 2 spsk ramsløg kan udelades
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 spsk olie

Sådan gør du

  1. Mas alle ingredienserne i en morter på nær olien. Når massen er grødet så bland lidt olie ved i en skål.

    Friske krydderurter bør have et kort dyp i kogende vand, hvis stegen skal marinere et døgn.

    Marinade til lammekølle
  2. Smør den klargjorte lammekølle ind i marinaden og læg den i en stor frostpose med så lidt luft som muligt.

    Lad lammekøllen marinere i køleskabet indtil den skal steges.

    Marinering af lammekølle

Ramsløg kan man finde i den danske natur og vi tørrer friske ramsløg eller laver salt af dem til senere brug.

 

Vi hører gerne fra dig