Marinade til lammekød
Især lammekøller bliver rigtig gode efter en marinering et døgns tid på køl. Til marinaden er der valgt de ting der oftest bruges til lam, som citron, rosmarin, hvidløg og salt. Men der er også tilsat ingefær og ramsløg.
Marinade til lammekød
Friske krydderurter giver mest smag, men marinaden kan sagtens laves med tørrede krydderier. En lammekølle må gerne marineres ca. 1 døgn
portion
Ingredienser
- 1 stk skal af en citron
- 1 spsk rosmarin
- 1 spsk salvie
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk ingefær frisk eller tørret
- 2 spsk ramsløg kan udelades
- 1 spsk salt
- 1 tsk peber
- 2 spsk olie
Sådan gør du
- Mas alle ingredienserne i en morter på nær olien. Når massen er grødet så bland lidt olie ved i en skål.Friske krydderurter bør have et kort dyp i kogende vand, hvis stegen skal marinere et døgn.
- Smør den klargjorte lammekølle ind i marinaden og læg den i en stor frostpose med så lidt luft som muligt.Lad lammekøllen marinere i køleskabet indtil den skal steges.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!
Ramsløg kan man finde i den danske natur og vi tørrer friske ramsløg eller laver salt af dem til senere brug.