gastrik til at smage saucen til med

Gastrik til saucen – få lidt ekstra smag i saucen

Nogle gange mangler saucen et eller andet, som man ikke lige kan sætte ord på så er det nok gastrik. Det er ikke salt, peber eller fond men måske er det sødt og syrligt. Det er her en gastrik kommer ind i tilsmagningen. Lidt gastrik kan laves i forvejen inden man eksempelvis skal lave saucen til andestegen jule aften, en flæskestegssauce eller mange andre typer sauce.

gastrik til at smage saucen til med
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Gastrik

Prøv at lave lidt gastrik, som kan bruges når en sauce skal smages til.

Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 12 minutter
Antal 1 portion
Forfatter Malene

Ingredienser

  • 2 dl rødvin
  • 1 dl eddike helst rødvin, blomme, æble eller lignende smagfuld eddike
  • 150 g sukker

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne i en lille gryde og kog op.

    Lad al væske dampe af indtil der er en tyktflydende sirup i gryden. Det kan skumme meget op hvis du rører eller svinger gryden.

    Lad det køle af og brug det i saucen eller hæld på en lille flaske.

    Sådan laves gastrik

Vi hører gerne fra dig