Gastrik til saucen – få lidt ekstra smag i saucen
Nogle gange mangler saucen et eller andet, som man ikke lige kan sætte ord på så er det nok gastrik. Det er ikke salt, peber eller fond men måske er det sødt og syrligt. Det er her en gastrik kommer ind i tilsmagningen. Lidt gastrik kan laves i forvejen inden man eksempelvis skal lave saucen til andestegen jule aften, en flæskestegssauce eller mange andre typer sauce.
Gastrik
Prøv at lave lidt gastrik, som kan bruges når en sauce skal smages til.
portion
Ingredienser
- 2 dl rødvin
- 1 dl eddike helst rødvin, blomme, æble eller lignende smagfuld eddike
- 150 g sukker
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en lille gryde og kog op.Lad al væske dampe af indtil der er en tyktflydende sirup i gryden. Det kan skumme meget op hvis du rører eller svinger gryden.Lad det køle af og brug det i saucen eller hæld på en lille flaske.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!