gastrik til at smage saucen til med
Opskrifter,  Saucer og marinader

Gastrik til saucen – få lidt ekstra smag i saucen

Nogle gange mangler saucen et eller andet, som man ikke lige kan sætte ord på så er det nok gastrik. Det er ikke salt, peber eller fond men måske er det sødt og syrligt. Det er her en gastrik kommer ind i tilsmagningen. Lidt gastrik kan laves i forvejen inden man eksempelvis skal lave saucen til andestegen jule aften, en flæskestegssauce eller mange andre typer sauce.

Sponserede forslag

Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag

...

gastrik til at smage saucen til med

Gastrik

Malene
Prøv at lave lidt gastrik, som kan bruges når en sauce skal smages til.
No ratings yet
Forb. tid 2 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 12 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 2 dl rødvin
  • 1 dl eddike helst rødvin, blomme, æble eller lignende smagfuld eddike
  • 150 g sukker

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienserne i en lille gryde og kog op.
    Lad al væske dampe af indtil der er en tyktflydende sirup i gryden. Det kan skumme meget op hvis du rører eller svinger gryden.
    Lad det køle af og brug det i saucen eller hæld på en lille flaske.
    Sådan laves gastrik
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!

Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 51 other subscribers


Vi hører gerne fra dig