Gravad lammefilet med ramsløg

Gravad Lammefilet

 

Gravad lammefilet med ramsløg
5 fra 1 stemme
Udskriv

Gravad Lammefilet

Gravad filet er nemt og hurtigt at tilberede, men vær opmærksom på at lammefileterne skal trække i 2 dage. Så gravning er slowfood og skal have tid.

Gravad lammefilet vil passe godt på et frokostbord eller som tapas. Tynde skriver serveres med godt brød eller med aïoli og salat.

Ret Småretter
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Malene

Ingredienser

  • 2 stk. lammefileter Fint afpudsede ca. 450 g.
  • 1 spsk. ramsløg Tørrede eller friske
  • 3 spsk. salt
  • 1 1/2 tsk. friskkværnet peber
  • 3 spsk. sukker

Sådan gør du

  1. Klargør lammefileterne ved at fjerne eventuelt fedt og sener.

    Lammefilet afpudset
  2. Bland ramsløg, salt, peber og sukker i en frysepose, der er stor nok til fileterne.

  3. Læg lammefileterne i posen og massér krydderiblandingen ind i kødet, så alt kød er dækket. Luk posen og lad den trække 2 dage på køl. Vend posen undervejs.

    Gravad lammefilet

Severing

  1. Tag lammefileterne ud af posen og dup dem tørre. Skær tynde skiver og servér med salat eller aïoli.

Opskriftsnoter

Opskriften er fra Femina nr. 14/2017

Vi hører gerne fra dig