Gravad Lammefilet
Gravad Lammefilet
Gravad filet er nemt og hurtigt at tilberede, men vær opmærksom på at lammefileterne skal trække i 2 dage. Så gravning er slowfood og skal have tid.Gravad lammefilet vil passe godt på et frokostbord eller som tapas. Tynde skriver serveres med godt brød eller med aïoli og salat.
personer
Ingredienser
- 2 stk. lammefileter Fint afpudsede ca. 450 g.
- 1 spsk. ramsløg Tørrede eller friske
- 3 spsk. salt
- 1 1/2 tsk. friskkværnet peber
- 3 spsk. sukker
Sådan gør du
- Klargør lammefileterne ved at fjerne eventuelt fedt og sener.
- Bland ramsløg, salt, peber og sukker i en frysepose, der er stor nok til fileterne.
- Læg lammefileterne i posen og massér krydderiblandingen ind i kødet, så alt kød er dækket. Luk posen og lad den trække 2 dage på køl. Vend posen undervejs.
Severing
- Tag lammefileterne ud af posen og dup dem tørre. Skær tynde skiver og servér med salat eller aïoli.
Noter
Opskriften er fra Femina nr. 14/2017
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!