Gravad lammefilet med ramsløg
Dagens mad,  Opskrifter

Gravad Lammefilet

 

Gravad lammefilet med ramsløg

Gravad Lammefilet

Malene
Gravad filet er nemt og hurtigt at tilberede, men vær opmærksom på at lammefileterne skal trække i 2 dage. Så gravning er slowfood og skal have tid.
Gravad lammefilet vil passe godt på et frokostbord eller som tapas. Tynde skriver serveres med godt brød eller med aïoli og salat.
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 min
Samlet tid 10 min
Ret Småretter
Køkken Dansk
Antal 4 personer
4 personer

Ingredienser
 

  • 2 stk. lammefileter Fint afpudsede ca. 450 g.
  • 1 spsk. ramsløg Tørrede eller friske
  • 3 spsk. salt
  • 1 1/2 tsk. friskkværnet peber
  • 3 spsk. sukker

Sådan gør du
 

  • Klargør lammefileterne ved at fjerne eventuelt fedt og sener.
    Lammefilet afpudset
  • Bland ramsløg, salt, peber og sukker i en frysepose, der er stor nok til fileterne.
  • Læg lammefileterne i posen og massér krydderiblandingen ind i kødet, så alt kød er dækket. Luk posen og lad den trække 2 dage på køl. Vend posen undervejs.
    Gravad lammefilet

Severing

  • Tag lammefileterne ud af posen og dup dem tørre. Skær tynde skiver og servér med salat eller aïoli.

Noter

Opskriften er fra Femina nr. 14/2017
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!

Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 65 other subscribers


Vi hører gerne fra dig