Gravad filet er nemt og hurtigt at tilberede, men vær opmærksom på at lammefileterne skal trække i 2 dage. Så gravning er slowfood og skal have tid.Gravad lammefilet vil passe godt på et frokostbord eller som tapas. Tynde skriver serveres med godt brød eller med aïoli og salat.
Ret Småretter
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutterminutter
Samlet tid 10 minutterminutter
Servings 4personer
Author Malene
Ingredienser
2stk.lammefileterFint afpudsede ca. 450 g.
1spsk.ramsløgTørrede eller friske
3spsk.salt
1 1/2tsk.friskkværnet peber
3spsk.sukker
Sådan gør du
Klargør lammefileterne ved at fjerne eventuelt fedt og sener.
Bland ramsløg, salt, peber og sukker i en frysepose, der er stor nok til fileterne.
Læg lammefileterne i posen og massér krydderiblandingen ind i kødet, så alt kød er dækket. Luk posen og lad den trække 2 dage på køl. Vend posen undervejs.
Severing
Tag lammefileterne ud af posen og dup dem tørre. Skær tynde skiver og servér med salat eller aïoli.