Chowder med kylling, bacon og majs
En chowder er en cremet suppe, der typisk har fået en lidt fløde. Her er en nem opskrift på en meget smagfuld chowder, hvor kylling, bacon, majs og kartofler er hovedingredienserne.
Brug kun mængdeangivelserne vejledende – det gør vi. Så brug det bacon der er i en pakke og den mængde majs der er i eksempelvis 3 dåser.
Chowder med kylling
En lækker cremet chowder eller suppe med kylling, bacon, majs lavet på hønsebouillon og lidt fløde. Chowderen kan bruges som en lille forret, som fyldig hovedret eller som natmad.
Equipment
- Gryde
personer
Ingredienser
- 125 g bacon, skiveskåret svarende til en pakke
- 1 stk porre
- 1 stilk bladselleri
- 1 l hønsebouillon køb en god kvalitet
- 200 g kartofler
- 300 g majs drænet vægt
- 300 g kyllingefilet
- 2 dl piskefløde
- 1 bundt purløg
Sådan gør du
- Varm en suppegryde op på middel varm og steg det fintsnittede bacon. Snit nu porren i tynde skriver (½ cm). Bladselleri skal skælles på ydersiden med en skrællekniv, så de seje tråde kommer væk. Tern derefter selleri ud til ca. ½ x ½ cm eller mindre. Så snart fedt er smeltet fra og der begynder at komme lidt farve på baconen, så tilsættes bladselleri og porre.
- Lad det stege under omrøring i 3-4 minutter og tilsæt så bouillon.Snit kartoflerne i små tern på 1 x 1 cm, så de nemt koger ud. Tilsæt dem til gryden og lad det simre i 15 min.Dræn majs og del i to portioner. Blend den ene portion.Skær kylling i tynde strimler, som hurtigt bliver gennemkogt.
- Tilsæt fløde, majs og kylling. Lad det simre under låg i 5 min. Så snart kyllingen er gennemkogt, smages til med salt og peber.Server med lidt purløg på toppen og eventuelt lidt dekorative røde peberkorn
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!
Chowderen serves bare some den er, da der er masser af fyld i. En god hjemmebagt hvedebolle vil passe fint ligesom flutes. Vi har pyntet på toppen med Piment d’Espelette (Altid godt til pynt og lidt skarphed)