chowder_kylling_bacon_majs

Chowder med kylling, bacon og majs

mad og kemi molekylemi

En chowder er en cremet suppe, der typisk har fået en lidt fløde. Her er en nem opskrift på en meget smagfuld chowder, hvor kylling, bacon, majs og kartofler er hovedingredienserne.

Brug kun mængdeangivelserne vejledende – det gør vi. Så brug det bacon der er i en pakke og den mængde majs der er i eksempelvis 3 dåser.

chowder_kylling_bacon_majs
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Chowder med kylling

En lækker cremet chowder eller suppe med kylling, bacon, majs lavet på hønsebouillon og lidt fløde. Chowderen kan bruges som en lille forret, som fyldig hovedret eller som natmad.

Ret Hovedret
Køkken Dansk
Keyword bacon, chowder, Kartofler, kylling, majs, suppe
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik

Ingredienser

  • 125 g bacon, skiveskåret svarende til en pakke
  • 1 stk porre
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 l hønsebouillon køb en god kvalitet
  • 200 g kartofler
  • 300 g majs drænet vægt
  • 300 g kyllingefilet
  • 2 dl piskefløde
  • 1 bundt purløg

Sådan gør du

  1. Varm en suppegryde op på middel varm og steg det fintsnittede bacon.

    Sponsoreret

    Snit nu porren i tynde skriver (½ cm). Bladselleri skal skælles på ydersiden med en skrællekniv, så de seje tråde kommer væk. Tern derefter selleri ud til ca. ½ x ½ cm eller mindre.

    Så snart fedt er smeltet fra og der begynder at komme lidt farve på baconen, så tilsættes bladselleri og porre.

    chowder_kylling_bacon
  2. Lad det stege under omrøring i 3-4 minutter og tilsæt så bouillon.

    Snit kartoflerne i små tern på 1 x 1 cm, så de nemt koger ud. Tilsæt dem til gryden og lad det simre i 15 min.

    Dræn majs og del i to portioner. Blend den ene portion.

    Skær kylling i tynde strimler, som hurtigt bliver gennemkogt.

    chowder_kylling_bacon_suppe
  3. Tilsæt majs og kylling. Lad det simre under låg i 5 min.

    Så snart kyllingen er gennemkogt, smages til med salt og peber.

    Server med lidt purløg på toppen og eventuelt lidt dekorative røde peberkorn

    chowder_suppe_bacon

Chowderen serves bare some den er, da der er masser af fyld i. En god hjemmebagt hvedebolle vil passe fint ligesom flutes. Vi har pyntet på toppen med Piment d’Espelette (Altid godt til pynt og lidt skarphed)

Vi hører gerne fra dig