Piment d'Espelette AOP
Råvarer og ingredienser

Piment d’Espelette AOP

I nogle få kommuner omkring byen Espelette på den franske side af Pyrenæerne, dyrker man en art peber i familie med andre chiliarter og pebre.  Den betragtes som så egnsspecifik, at man har valgt at give Piment d’Espelette et AOP mærke som den eneste chilipeber.

Piment d’Espelette er en mild peber med kun 4,000 på Scoville skalaen. Man ser den oftest som tørret malet pulver eller som syltede eller friske pebre. I mange baskiske retter indgår denne peber, som ikke er så stærk at den overdøver andre ingredienser, men har en elegant aromatisk smag og kan bruges i stedet for peber.

Byen Espelette har du måske lige i dag hørt om, da den 20. etape af Tour De France 2018 har mål netop her.

Espelette mål i Tour De France


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 65 other subscribers


Vi hører gerne fra dig