Krydret linse- og gulerodssuppe
Vores egen opskrift på en krydret og cremet suppe med gulerødder, kartofler og linser. Den kan varieres på mange måder og mætter rigtig godt. Vi kalder den “Den orange suppe”.
Krydret linse- og gulerodssuppe
Prøv en lidt krydret og tyk suppe, som passer godt på kolde dage og som kan laves i forvejen. Den kan varieres efter behov, så tag mængderne som vejledende.Prøv at riste lidt hele eller let knuste krydderurter sammen med løg. Det giver en anden smag, når krydderurterne er hele og ristes.
personer
Ingredienser
- 1 stk løg
- 1 stk ingefær Et lille stykke frisk ingefær
- 2 spsk olie
- 150 g røde linser
- 0,5 kg gulerødder
- 0,5 kg kartofler
- 1 ds kikærter eller opblødte kikærter
- 1,5 L grøntsagsbouillon
- 1 spsk honning
- krydderier se herunder
Sådan gør du
- Varm en stor gryde op på middel varme med olien. Tilsæt krydderier*, ingefær og løg. Lad det småstege uden at blive for brunt. Tilsæt lidt vand, så snart farven er gylden.
- * krydderier: Prøv lidt hele korianderfrø, laurbærblade og peber men tænk i noget der passer sammen og kan give en lidt anderledes krydret smag. Prøv med hele eller groft knuste krydderier og lad dem stege med sammen med løg
- Tilsæt gulerødder, kartofler, røde linser og bouillonen. Giv suppen lidt friskkværnet peber og lad det hele simre under låg og svag varme i 30 min.
- Tag gryden af varmen og tilsæt kikærter og honning
- Blend suppen med en stavblender, så den bliver tyk og blød
- Suppen er klar til servering eventuelt med lidt yoghurt eller creme fraiche på toppen. Du kan også servere med lidt ristet bacon eller brød
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!