Prøv en lidt krydret og tyk suppe, som passer godt på kolde dage og som kan laves i forvejen. Den kan varieres efter behov, så tag mængderne som vejledende.Prøv at riste lidt hele eller let knuste krydderurter sammen med løg. Det giver en anden smag, når krydderurterne er hele og ristes.
Ret Suppe
Køkken Dansk
Servings 4personer
Author Malene
Ingredienser
1stkløg
1stkingefærEt lille stykke frisk ingefær
2spskolie
150grøde linser
0,5kggulerødder
0,5kgkartofler
1dskikærtereller opblødte kikærter
1,5Lgrøntsagsbouillon
1spskhonning
krydderierse herunder
Sådan gør du
Varm en stor gryde op på middel varme med olien. Tilsæt krydderier*, ingefær og løg. Lad det småstege uden at blive for brunt. Tilsæt lidt vand, så snart farven er gylden.
* krydderier: Prøv lidt hele korianderfrø, laurbærblade og peber men tænk i noget der passer sammen og kan give en lidt anderledes krydret smag. Prøv med hele eller groft knuste krydderier og lad dem stege med sammen med løg
Tilsæt gulerødder, kartofler, røde linser og bouillonen. Giv suppen lidt friskkværnet peber og lad det hele simre under låg og svag varme i 30 min.
Tag gryden af varmen og tilsæt kikærter og honning
Blend suppen med en stavblender, så den bliver tyk og blød
Suppen er klar til servering eventuelt med lidt yoghurt eller creme fraiche på toppen. Du kan også servere med lidt ristet bacon eller brød