Lammekød bliver bare bedst på en varm grill. Lammekød bliver ekstra godt sammen med citron, rosmarin og hvidløg, så vi har lavet en marinade der passer perfekt til lam.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime30 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime40 minutterminutter
Servings 6personer
Author Henrik
Ingredienser
1stklammekølle
1marinade
Sådan gør du
Pak lammekøllen ud og gå den efter for sener og lignende der kan skæres bort. Rids lidt i fedtlaget uden at skære ned i kødet.
Lav en marinade (se link med marinade til lammekød) og mariner lammekøllen i en frostpose i 5-24 timer i køleskabet.
Gør en kuglegrill klar til indirekte varme og med en fedtbakke eller staniol lige under stegen til opsamling af fedt. Læg lammekøllen direkte på den varme grill med et stegetermometer i det tykkeste sted
Det tager omkring 1 til 1 1/2 time at opnå en kernetemperatur på 61-63 grader. 75 grader C er gennemstegt og 60 grader C er rosa.
Er stegen ikke blevet brun, så læg den et par minutter over direkte varme inden den tages af.Lad stegen hvile et par minutter og skær den så fri af benet og i skiver - klar til servering