Marinade til cuvette og culotte
Lav en marinade til din culotte eller cuvette og lad stegen trække i køleskabet i 12 til 24 timer. Marinaden passer godt til både okse- og kalvestege og giver et lækkert smagsfuldt lag på stegen. Soya indeholder salt og er med til at trække væske ud af stegen, så man får mere smagfuldt kød.
Selve tilberedningen af cuvette eller culotte kan være både på grillen eller i ovnen. Begge stege egner sig godt til intervalstegning og til langtidsstegning.
Du kan både bruge friske krydderurter fra haven i sommerhalvåret og tørrede til marinade til culotte og cuvette. Bruger du friske krydderurter, så skal de skylles grundigt og jeg skolder dem, selvom det kan koste lidt på smagen.
Vi har en meget populær opskrift på marinade til flanksteak, som vi har tilpasset i denne opskrift.
Marinade til okse- og kalve culotte og cuvette
Ingredienser
- 0,5 dl olivenolie
- 4 spsk soya
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 tsk rosmarin knust
- 1 tsk salvie knust
- 1 fed hvidløg knust
Sådan gør du
- Rør marinaden sammenStegen trækker i marinaden, gerne natten over.
- Den klargjorte cuvette eller culotte lægges i en frysepose og marinaden hældes over. prøv at få det meste luft ud og bind posen.Lad stegen trække 12 til 24 timer på køl
Prøv også marinaden til andre stykker kød end culotte og cuvette.