marinerede rejer med avocado, agurk og mango på godt brød
Fisk og skaldyr,  Opskrifter

Rejer med salat af agurk, mango og avocado

Denne lille friske forret med rejer og friske frugter som mango, avocado og agurk er nem at lave og ser flot ud når den serveres. Alle forberedelserne kan laves et par timer inden servering og gemmes på køl.

Varier eventuelt opskriften med krebsehaler i stedet for rejer. Prøv også med basilikum i stedet for koriander, som ikke alle kan lide. Man kan købe thai basilikum i butikkerne som passer godt sammen med chili og lime.

Læs også: Ricotta og svampe hapsere > Romesco sauce på flutes > blåmuslinger

marinerede rejer med avocado, agurk og mango på godt brød

Rejer med agurk, mango og avocado

Henrik
En lækker frisk forret eller lille frokostret, der kan laves i forvejen. Lav en flot anretning i køkkenet på tallerkener inden servering. Retten kan løftes meget ved at bruge friske rejer
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
hviletid 2 timer
Samlet tid 30 minutter
Ret Forret, Frokost
Køkken Dansk
Antal 4 personer
4 personer

Ingredienser
 

Marinerede rejer

  • 1 spsk finthakket mild rød chilipeber
  • 2 spsk Limesaft
  • 1 tsk revet limeskal Køb en øko lime
  • 4 spsk korianderblade evt. basilikum eller thaibasilikum
  • 300 g Friske eller frosne rejer

Salat

  • ½ agurk
  • ½ mangofrugt Skal være moden
  • 1 avocado Skal være moden
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk fintsnittet forårsløg

Dressing

  • 1 dl Creme Fraiche 38%
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • 1 knsp groft salt
  • 1 knsp hvid peber

Servering

  • 8 tynde skiver ciabatta eller andet godt brød.
  • friske korianderblade eller basilikum

Sådan gør du
 

Marinerede rejer

  • Frosne rejer bliver bedst hvis de langsomt tøs op i køleskabet (24 timer). Ellers kan de tøs op i 2-3 timer ved stuetemperatur. Ikke noget med varmt vand!
    Friskkogte rejer løfter retten til et helt andet niveau, hvis det er muligt.
  • Dræn rejerne i en sigte og vend dem forsigtigt med limesaft, koriander og chili.
    Lad dem trække i køleskabet.

Salat

  • Skræl agurken og skær den halvt igennem. Skrab kernerne ud med en teske. Skær mangoen i strimler og skær skrællen af. Avocadoen deles og skrælles.
    Skær frugterne i mindre mundrette bidder (ca. 1 cm x 1 cm)
    salat af mango, agurk og avocado med limesaft
  • Hæld straks limesaft over, så avocadoen ikke bliver brun. Tilsæt forårsløg skåret i meget tynde skiver på skrå.
    Lad det trække i køleskabet.

Dressing

  • Med en håndmixer piskes ingredienserne luftige. Smag og juster eventuelt med lidt mere limesaft, salt eller peber.
    Hæld dressingen på en frysepose, så den nemt kan sprøjtes på retten ved servering.
    Opbevar dressingen i køleskabet til servering
    Dressing af pisket creme fraiche og lime

Servering

  • Anret retten på flade tallerkener inden servering.
    Start med at lave en halvmåne af salaten. Sørg for at fordele agurk, avocado og mango. Lav nogle små toppe af dressingen, ved at klippe et lille hul i hjørnet af posen.
    Brødet må gerne være lidt lunt eller ny-ristet. Anret to tynde skiver på hver tallerken og fordel lidt marinerede rejer på brødet.
    Serveres med det sammen
    marinerede rejer med avocado, agurk og mango på godt brød
Keyword agurk, avocado, mango, rejer
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!

Denne opskrift er oprindeligt inspireret af en opskrift fra Karolines køkken.


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 77 other subscribers

Vi hører gerne fra dig