Vin og drikkevarer

Smagekasse med vin – en blandet kasse vin

italiens mad og specialiteter

Har du prøvet en smagekasse med vin? rigtig mange vinbutikker tilbyder et udvalg af smagekasser med vin og det er en god mulighed for at prøve noget nyt.

Dette indlæg indeholder omtale af butikker og annoncelinks

Vinene i en smagekasse kan være sammensat ud fra mange temaer, som eksempelvis et land, et vindistrikt, en drue eller måske bare en række vine fra samme producent. Mange vinbutikker giver en rabat når man køber en smagekasse, som svarer til den rabat man får ved et køb af 6 eller 12 flasker vin, men kig dig for og undersøg prisen på bare at købe flaskerne enkeltvis.

Vi køber som udgangspunkt ikke vin vi ikke har smagt, eller måske mere korrekt, vi køber ikke mere end en flaske af vin vi ikke har smagt. Vi har en del gange oplevet, at der var langt fra de rosende ord og den viden man havde om området, til det man fik i glasset. Selv årgangene kan være så forskellige, at man ikke kan genkende sin favorit vin. Det er selvfølgelig også derfor der er top årgange der er dyrere end andre.

Dansk vin

350 kr. hos Bog & Idé

Dansk vin

350 kr. hos Bog & Idé

 

Bestil en smagekasse med vin og inviter venner over til en hyggelig aften. Smagekassen er jo en god måde at lave sin egen tema-vinsmagning. Alle vil kunne få en rigtig god vinoplevelse, hvis hver deltager betaler 100-200 kr. til et sammenskudsgilde.

Se en lang liste med de fleste danske vinbutikker på Min-Vinkælder.dk

Vi har lavet en liste med eksempler på smagekasser hos forskellige danske vinbutikker på nettet:

Spansk smagekasse fra Theis Vine
Spansk smagekasse fra Theis Vine

Vinlande:

Frankrig, Spanien (Theis Vine), Italien, Sydamerika (Holte Vinlager)

 

Vinområder og distrikter:

Bourgogne, Brunello (Theis Vine), Toscana eller Rhône smagekasse (Oxholm Vin)

 

En speciel drue eller point:

Pinot Noir smagekasse (Theis Vine)

90 point – Wine Guys har eksempelvis en pakke med vine der alle har fået minimum 90 point i internationale tests

 

En vinproducent:

Vieux Telegraphe – en kasse med vine fra familien Brunier, som blandt andet lave Vieux Telegraphe og Telegramme i Châteauneuf du Pape.

d’Arenberg smagekasse – En kasse fra Erik Sørensen Vin

Læs også: Bøger om vin > Prisen på vin

Er du ikke til vinkøb på nettet, så spørg i din vinbutik om de kan sammensætte noget til dig. Du kan selvfølgelig altid vælge 6 flasker fra hylderne i supermarkedet. Prøv enten at følge et tema som beskrevet ovenfor eller prøv at vælge et par flasker til samme normalpris og sammenlign dem.

Husk at alkohol skal nydes med måde og at man skal holde sig fra alkohol ved eksempelvis graviditet og en række lidelser. Alkohol passer heller ikke sammen med eksempelvis bilkørsel, så aftal hvem der kører på forhånd eller tag bussen.Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Slut dig til 26 øvrige tilmeldte


Vi hører gerne fra dig