Nemme brunch kanelsnegle
Hvis der skal serveres lidt bagværk til morgenmaden, brunch eller bare til en hyggestund, så er her en nem opskrift. Den er nem fordi den er koldhævet og kan laves dagen før den skal bruges, så man ikke skal stå og rode med bagværk om morgenen, men bare skal bage kanelsneglene.
Nemme brunch kanelsnegle
Kan laves dagen før, så de bare skal i ovnen og pyntes på dagen
snegle
Ingredienser
Dej
- 1½ dl mælk
- 15 g gær
- 2 stk æg
- 50 g smeltet smør
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel
Remonce
- 100 g blødt smør
- 100 g puddersukker
- 4 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk kardemomme
Sådan gør du
- Lun mælken og smelt samtidig smørret deri. Rør gæren ud i den håndlunde mælk/smør- og tilsæt æg, sukker og salt. Vend til sidst hvedemelet i og ælt godt til dejen er blank og smidig. Lad 50 gram være tilbage, så dejen ikke bliver for tør, den skal kun lige slippe.Rul dejen ud på et meldrysset bord med det samme, så den er firkantet og ca. 25x40 cm. Dejen hæver senere.
- Rør ingredienserne til remonce sammen
- Smør remoncen ud over dejen med en paletknivLad en cm være fri for remonce, så sneglen bedre kan lukkes ved at putten enden ind under.
- Skær 12 snegle ud af rullen og placer dem i et fad med bagepapir. Der skal være lidt luft (2 cm) imellem sneglene, da de senere hæver.Dæk fadet med film og lad sneglene hæve i køleskabet til dagen efter
- Tag fadet ud af køleskabet og fjern filmen. Bag sneglene ved 200 grader C i 20-25 minutter.
- Sneglene kan pyntes når de er afkølede eller de kan spises mens de er lune.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!