Grillede kyllingespyd med limeblade
Flere gange i 2017 har vi udforsket det vietnamesiske køkken og faktisk været der – lige midt i det fantastiske vietnamesiske køkken. Læs mere om gadekøkkenerne i Hanoi eller om at rejse i Vietnam. Vi har samlet meget mere under #Vietnam.
Her har vi samlet to opskrifter, en på en god marinade med five spice, citrongræs og meget mere samt en opskrift på kyllingespyd. Lav en kold nudelsalat eller spis spydene i en sandwich eller måske bare som de er.
Vietnamesisk marinade
Ingredienser
Marinade
- 2 stk stængler citrongræs eller flere
- 1 spsk peanuts
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 dl olie (vindrue eller lignende)
- 4 spsk soyasauce
- 1 terning Maggi eller flydende
- 2 1/2 spsk sukker
- 1 spsk salt
- 1 tsk stødt peber
- 1 tsk chili, tørret eller frisk
- 1 spsk five spice
Sådan gør du
- Start med at hakke de tørre ingredienser først og blend dem med en stavblender. En stavblender med en blenderskål er bedst
- Tilsæt resten af ingredienserne og gem marinaden op til et par dage i en beholder med låg eller brug den med det samme
Så skal der tændes op i grillen, da kyllingespydene bliver langt bedre på en varm grill end på panden.
Grillede kyllingespyd med limeblade
Ingredienser
- 20 stk kylling inderfilet eller bryst i 3-4 skiver
- 6 spsk marinade Se anden opskrift
- 2 spsk paprika
- 2 spsk olie
- 20 stk limeblade, friske eller tørrede de tørre skal have lidt væske
Sådan gør du
- Put alle inderfileterne i en frostpose og hæld marinaden over. Massér marinaden ud over alle kyllingestykker.Lad kyllingen marinere mindst 2 timer i køleskabet
- Læg små bambusspyd i vand, så de ikke brænder så nemt. Sæt kyllingen på spyd og grill over en varm grill 4-5 minutter på hver side.
Sådan kan den færdige ret serveres med en kold nudelsalat bestående af nudler, fintsnittede grøntsager, krydderurter, lidt peanuts og råsyltede grøntsager
Vi kan varmt anbefale Lêlês bøger om det vietnamesiske køkken eller de DR udsendelser der er lavet.