nudelsalat med vietnamesiske kyllingespyd
Middagsretter,  Opskrifter,  Smag på Vietnam

Grillede kyllingespyd med limeblade

Flere gange i 2017 har vi udforsket det vietnamesiske køkken og faktisk været der – lige midt i det fantastiske vietnamesiske køkken. Læs mere om gadekøkkenerne i Hanoi eller om at rejse i Vietnam. Vi har samlet meget mere under #Vietnam.

Sponserede forslag

Temptech Premium VWC7SS Vinkøleskab

Smal og elegantindbygget vinkøleskab med 1 temperaturzone (5-20°C) og plads til7 flasker. Med god vin følger også godt udstyr.Med dette smalle og ...

Her har vi samlet to opskrifter, en på en god marinade med five spice, citrongræs og meget mere samt en opskrift på kyllingespyd. Lav en kold nudelsalat eller spis spydene i en sandwich eller måske bare som de er.

Vietnamesisk marinade med citrongræs
5 fra 2 stemmer
Udskriv

Vietnamesisk marinade

Krydret og meget duftende vietnamesisk marinade inspireret af kokken Lêlê. Her er der skruet lidt ned for mængden af citrongræs og et par ting mere. Ellers kan vi kun anbefale Lêlê's kogebøger om vietnamesisk mad

Ret Hovedret
Køkken Vietnamesisk
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 1 portion
Forfatter Henrik

Ingredienser

Marinade

  • 2 stk stængler citrongræs eller flere
  • 1 spsk peanuts
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 dl olie (vindrue eller lignende)
  • 4 spsk soyasauce
  • 1 terning Maggi eller flydende
  • 2 1/2 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk stødt peber
  • 1 tsk chili, tørret eller frisk
  • 1 spsk five spice

Sådan gør du

  1. Start med at hakke de tørre ingredienser først og blend dem med en stavblender. En stavblender med en blenderskål er bedst

    marinade til kyllingespyd
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og gem marinaden op til et par dage i en beholder med låg eller brug den med det samme

    Vietnamesisk marinade med citrongræs

Så skal der tændes op i grillen, da kyllingespydene bliver langt bedre på en varm grill end på panden.

0 fra 0 stemmer
Udskriv

Grillede kyllingespyd med limeblade

Dette er kyllingespyd vietnam-style med lime, ingefær, five spice, hvidløg og meget mere. kyllingen skal først marineres og det kan gøres dagen før.

Husk at lave marinade og marinere i god tid. Opskriften på vietnamesisk marinaden findes også her på siden

Ret Hovedret
Køkken Vietnamesisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Tid til marinade 2 timer
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Malene

Ingredienser

  • 20 stk kylling inderfilet eller bryst i 3-4 skiver
  • 6 spsk marinade Se anden opskrift
  • 2 spsk paprika
  • 2 spsk olie
  • 20 stk limeblade, friske eller tørrede de tørre skal have lidt væske

Sådan gør du

  1. Put alle inderfileterne i en frostpose og hæld marinaden over. Massér marinaden ud over alle kyllingestykker.

    Lad kyllingen marinere mindst 2 timer i køleskabet

  2. Læg små bambusspyd i vand, så de ikke brænder så nemt. Sæt kyllingen på spyd og grill over en varm grill 4-5 minutter på hver side.

    kyllingespyd vietnam

Sådan kan den færdige ret serveres med en kold nudelsalat bestående af nudler, fintsnittede grøntsager, krydderurter, lidt peanuts og råsyltede grøntsager

nudelsalat med vietnamesiske kyllingespyd

Vi kan varmt anbefale Lêlês bøger om det vietnamesiske køkken eller de DR udsendelser der er lavet.

 

  

Bagestålet
Sponsoreret

Sponserede forslag

La Champine Syrah 2017

112 kr. hos Jysk Vin

Grüner Veltliner Grande Reserve fra Anton Bauer

299 kr. hos Otto Suenson

Rosso & Bianco Rosso fra Francis Ford Coppola Wine

119 kr. hos Otto Suenson


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 41 other subscribers


Vi hører gerne fra dig