nudelsalat med vietnamesiske kyllingespyd
Middagsretter,  Opskrifter,  Smag på Vietnam

Grillede kyllingespyd med limeblade

Flere gange i 2017 har vi udforsket det vietnamesiske køkken og faktisk været der – lige midt i det fantastiske vietnamesiske køkken. Læs mere om gadekøkkenerne i Hanoi eller om at rejse i Vietnam. Vi har samlet meget mere under #Vietnam.

Her har vi samlet to opskrifter, en på en god marinade med five spice, citrongræs og meget mere samt en opskrift på kyllingespyd. Lav en kold nudelsalat eller spis spydene i en sandwich eller måske bare som de er.

Vietnamesisk marinade med citrongræs

Vietnamesisk marinade

Henrik
Krydret og meget duftende vietnamesisk marinade inspireret af kokken Lêlê. Her er der skruet lidt ned for mængden af citrongræs og et par ting mere. Ellers kan vi kun anbefale Lêlê's kogebøger om vietnamesisk mad
5 fra 2 stemmer
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Hovedret
Køkken Vietnamesisk
Antal 1 portion
1 portion

Ingredienser
 

Marinade

  • 2 stk stængler citrongræs eller flere
  • 1 spsk peanuts
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 dl olie (vindrue eller lignende)
  • 4 spsk soyasauce
  • 1 terning Maggi eller flydende
  • 2 1/2 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk stødt peber
  • 1 tsk chili, tørret eller frisk
  • 1 spsk five spice

Sådan gør du
 

  • Start med at hakke de tørre ingredienser først og blend dem med en stavblender. En stavblender med en blenderskål er bedst
    marinade til kyllingespyd
  • Tilsæt resten af ingredienserne og gem marinaden op til et par dage i en beholder med låg eller brug den med det samme
    Vietnamesisk marinade med citrongræs
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!

Så skal der tændes op i grillen, da kyllingespydene bliver langt bedre på en varm grill end på panden.

Grillede kyllingespyd med limeblade

Malene
Dette er kyllingespyd vietnam-style med lime, ingefær, five spice, hvidløg og meget mere. kyllingen skal først marineres og det kan gøres dagen før.
Husk at lave marinade og marinere i god tid. Opskriften på vietnamesisk marinade findes også her på siden
No ratings yet
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Tid til marinade 2 timer
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Vietnamesisk
Antal 4 personer
4 personer

Ingredienser
 

  • 20 stk kylling inderfilet eller bryst i 3-4 skiver
  • 6 spsk marinade Se anden opskrift
  • 2 spsk paprika
  • 2 spsk olie
  • 20 stk limeblade, friske eller tørrede de tørre skal have lidt væske

Sådan gør du
 

  • Put alle inderfileterne i en frostpose og hæld marinaden over. Massér marinaden ud over alle kyllingestykker.
    Lad kyllingen marinere mindst 2 timer i køleskabet
  • Læg små bambusspyd i vand, så de ikke brænder så nemt. Sæt kyllingen på spyd og grill over en varm grill 4-5 minutter på hver side.
    kyllingespyd vietnam
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!

Sådan kan den færdige ret serveres med en kold nudelsalat bestående af nudler, fintsnittede grøntsager, krydderurter, lidt peanuts og råsyltede grøntsager

nudelsalat med vietnamesiske kyllingespyd

Vi kan varmt anbefale Lêlês bøger om det vietnamesiske køkken eller de DR udsendelser der er lavet.

  


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 77 other subscribers

Vi hører gerne fra dig