Råvarer og ingredienser

Five spices krydderi

Five spices er en krydderiblanding – femkrydderi på dansk – og lad os med det samme sige at der er utallige variationer og opskrifter. Selvom det bare er fem krydderier, så kan der være mange meninger om hvilke de er og hvor de præcis skal komme fra. Den giver 5 smagsoplevelser på en gange: sød, syrlig, bitter, pikant og salt

Men som udgangspunkt er det sichuanpeber, nelliker, fennikelfrø, kanel og anis (stjerneanis eller anisfrø). Du kan google utallige varianter, så du eventuelt kan prøve at lave din egen blanding.

Five spices er rigtig godt i asiatiske retter (Vietnamiesisk eksempelvis) og det fungerer rigtig godt sammen med svinekød. En grillet flæskesteg der er rullet i five spices og andre krydderier kan stærkt anbefales. Prøv bare at blande five spice i olie og pensl direkte på kylling eller svinekød inden det grilles.


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 65 other subscribers


Vi hører gerne fra dig