Verdens Bedste Brød
Et nemt og enkelt brød bagt i Römertopf. Uden æltning og med meget lidt gær. Det tager tid at bage et godt brød, men det meste af tiden passer brødet bare sig selv. Når man bager i römertopf minder det lidt om brød bagt i en stenovn. Det lille rum i römertopfen fungerer som en lille ovn og holder på varme og fugt. Brødet bliver stadig meget sprødt og det hænger ikke fast, hvis römertopfen er godt gennemvarm
Verdens Bedste Brød i Römertopf
Her er et helt simpelt brød uden ret meget gær og æltning, der langtidshæves og bages i en römertopf eller en jerngryde
Equipment
- Römertopf eller egnet gryde
brød
Ingredienser
- Gær – mængde som en ært
- 5 dl vand
- 2 tsk salt
- 625 g mel
Sådan gør du
- Rør gær ud i vandet. Resten blandes med en ske og stilles køling til næste dag – ca. 12 timer.
- Vendes ud på et melet bord og vendes sammen 3 gange. Brødet skal ikke æltes med blot vendes eller foldes sammen. Skal efterhæve på bordet eller i en melet skål i 2 timer.
- Varm ovnen til 250° C og sørg for at Römertopf'en varmes med helt fra starten. Det er vigtigt at Römertopf'en er gennemvarm og at låget og underskålen ligger hver for sig.
- Tag underskålen ud og hæld dejen i. Så skal der hurtigst muligt låg på og det hele skal hurtigt tilbage i ovnen. Hold ovndøren lukket undervejs.
- Bages 30 min med låg – skru så ned på 230 grader og tag låget af. Lad det bage 15 min uden låg.Et brød er færdigt når det lyder hult når man banker på bagsiden
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!