Bagning og kage,  Opskrifter

Verdens Bedste Brød

Et nemt og enkelt brød bagt i Römertopf.Uden æltning og med meget lidt gær

Sponserede forslag

Ribolla Gialla 2017 IGT Trevenezie

...

Tilberedningstid: skal sættes over ca 12 timer inden bagning

Ingredienser:
Gær – mængde som en ært
5 dl vand
2 tsk salt
625 g mel

Rør gær ud i vandet. Resten blandes med en ske og stilles køling til næste dag – ca. 12 timer.
Vendes ud på et melet bord og vendes sammen 3 gange. Brødet skal ikke æltes med blot vendes sammen. Skal efterhæve på bordet eller i en melet skål i 2 timer.

Varm ovnen til 250 grader og sørg for at Römertopf’en varmes med helt fra starten. Det er vigtigt at Römertopf’en er gennemvarm og at låget og underskålen ligger hver for sig.

Tag underskålen ud og hæld dejen i. Så skal der hurtigst muligt låg på og det hele skal hurtigt tilbage i ovnen.

Bages 30 min med låg – skru så ned på 230 grader og tag låget af. Lad det bage 15 min uden låg.


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 49 other subscribers