Opskrifter,  Saucer og marinader

Basis tomatsauce til pasta

Til en god hjemmelavet pasta, behøves ikke meget mere end en smagfuld tomatsauce. Friske krydderurter fra haven eller vindueskarmen giver et ekstra pift. Der er forskel på dåse tomater, så køb en god kvalitet, som Mutti og prøv eksempelvis cherrytomater. Saucen kan også laves med friske tomater, de skoldes og skrælles.

Sponserede forslag

Vermouth Branco fra St. Petroni

...

ingredienser til basis tomatsauce
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Basis tomatsauce til pasta

Om du laver saucen med dåsetomater eller friske kan du selv vælge, men det skal være smagfulde tomater. Derfor vælger vi at købe de lidt dyrere dåsetomater til denne opskrift. Lav saucen i god tid og lad den koge ind.

Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Malene

Ingredienser

  • 1 stk lille løg
  • 3 fed hvidløg eventuelt et-feds hvidløg
  • 1 spsk balsamico eller vin
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 1 tsk sukker
  • 1 dusk frisk basilikum eller lidt origano

Sådan gør du

  1. Ved lav varme svitses løgene i små tern. De skal ikke blive brune men blot gennemsigtige

    løg svitses i olienolie
  2. Så tilsættes finthakket hvidløg. Tilsæt ca 1 spsk balsamico eller rødvin og lad det koge ind til det næsten er helt væk og syren dampet lidt af

    løg og hvidløg til tomatsauce
  3. Så er det tid til at tilsætte tomaterne

    hjemmelavet tomatsauce
  4. Saucen krydres med salt og friskkværnet peber. friske krydderier vil gøre en stor forskel. Her er det frisk basilikun, men det kan også være lidt origano.

    Giv saucen 1 tsk sukker og smag til

    frisk basilikum til tomatsaucen
Bagestålet
Sponsoreret

Sponserede forslag

Poggio Verde Frascati

108 kr. hos Otto Suenson

Olivenolie 250 ml fra Parrina

115 kr. hos Otto Suenson

Lunatico Monastrell fra Casa de la Ermita

119 kr. hos Otto Suenson


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 41 other subscribers


Vi hører gerne fra dig