Basis tomatsauce til pasta
Til en god hjemmelavet pasta, behøves ikke meget mere end en smagfuld tomatsauce. Friske krydderurter fra haven eller vindueskarmen giver et ekstra pift. Der er forskel på dåse tomater, så køb en god kvalitet, som Mutti og prøv eksempelvis cherrytomater. Saucen kan også laves med friske tomater, de skoldes og skrælles.
Basis tomatsauce til pasta
Om du laver saucen med dåsetomater eller friske kan du selv vælge, men det skal være smagfulde tomater. Derfor vælger vi at købe de lidt dyrere dåsetomater til denne opskrift. Lav saucen i god tid og lad den koge ind.
personer
Ingredienser
- 1 stk lille løg
- 3 fed hvidløg eventuelt et-feds hvidløg
- 1 spsk balsamico eller vin
- 1 tsk salt
- peber
- 1 tsk sukker
- 1 dusk frisk basilikum eller lidt origano
Sådan gør du
- Ved lav varme svitses løgene i små tern. De skal ikke blive brune men blot gennemsigtige
- Så tilsættes finthakket hvidløg. Tilsæt ca 1 spsk balsamico eller rødvin og lad det koge ind til det næsten er helt væk og syren dampet lidt af
- Så er det tid til at tilsætte tomaterne
- Saucen krydres med salt og friskkværnet peber. friske krydderier vil gøre en stor forskel. Her er det frisk basilikun, men det kan også være lidt origano.Giv saucen 1 tsk sukker og smag til
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!