Cupcakes med lakrids og chokolade
Cupcakes med lakrids og chokolade
Cupcakes skal bages med omhu og må ikke være en tør kage med et alt for sødt pynt. Selve kagen skal være blød og lækker og pynten skal være tilpasset, så der er en god balance.Opskriften er inspireret fra Johan Bülow Lakrids
stk
Ingredienser
Cupcakes
- 1 1/2 dl usødet kakaopulver
- 3 1/2 del hvedemel
- 3 1/2 dl sukker
- 1 1/2 tsk natron
- 3/4 tsk bagepulver
- 3/4 tsk salt
- 2 stk store æg
- 2 spsk Bülow raw liquorice lakridspulver
- 1 1/2 dl varm kaffe
- 1 1/2 dl kærnemælk
- 3 spsk olie uden smag vindruekerneolie
- 1 tsk vaniljeekstrakt
Frosting
- 200 g usaltet smør stuetemperatur
- 4 dl flormelis
- 200 g hvid chokolade
- 200 g Philadelphia
- 2 spsk Bülow raw liquorice lakridspulver
- 1 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
Cupcakes
- Varm ovnen op på 175 grader og klargør papirforme til cupcakes gerne i en muffinbradpande
- Pisk mel, kakaopulver, sukker, natron, bagepulver, lakridspulver og salt sammen i en stor skål. Tilsæt æg, varm kaffe, kærnemælk, olie, vaniljepulver og pisk det glat i ca. 3 minutter. Skrab det der sidder på kanterne ned i blandingen, så det hele får samme piskning.
- Fordel nu dejen imellem formene og fyld ikke formene mere end halvt op! Vigtigt ellers vokser de over kanten.
- Bag cupcakes i ca. 20 min. eller indtil man kan trykke let med en finger på overfladen og overfladen springer ud igen.Cupcakes placeres på en rist mens de køler af.
Frosting
- Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle af
- Pisk smør og flormelis luftigt og så det får en lys farve. Skru elpiskeren ned på lav styrke og tilsæt det smeltede og afkølede chokolade. Pisk det jævnt.
- Pisk Philadelphia, lakridspulver og vanilieekstrakt sammen med smør og flormelis indtil det er luftigt og ensartet.
- Frostingen er nu klar til at blive sprøjtet på kagerne med en sprøjtepose.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!