Cumberland sauce – kold sauce til kødretter
For en del år siden fik vi en kok til at levere mad til en fødselsdag og en af de ting han havde med var Cumberland sauce. Saucen passer rigtig god til koldt kød, stegt and eller der hvor man nogle gange ville servere eksempelvis ribsgelé.
Især til kolde kødretter og charcuterie passer Cumberland saucen fint, men prøv den også til grillretter eller en lammekølle.
Cumberland saucen kommer fra det klassiske engelske køkken
Cumberland sauce
Cumberland sauce er en engelsk kold sauce. Den oprindelige er lavet med pomerans, men da de kan være svære at få, så brug eventuet 1 appelsin og 1 citron som erstatning for en pomerans.
glas
Ingredienser
- 2 stk pomerans kan erstattes em 1 appelsin og 1 citron
- 250 g ribsgelé et lille glas
- 1 tsk dijonsennep
- 1 dl portvin
- 1 knivspids stødt ingefær eller frisk revet
- groft malet peber
- 1 knivspids salt
- 1 tsk majsmel kan udelades
Sådan gør du
- Skær pomeransskallen fra og skær den orange del i tynde strimler. Kom strimlerne i en sigte og overhæld langsomt med med kogende vand
- Pres saften af promeranserne i en gryde og tilsæt alle andre ingredienser. Kog forsigtigt op og lad det boble et par minutter.
- Kom skallerne i og lad dem koge med i 5 minutter. Hæld det varme sauce på rene glas.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!