cumberland sauce til kolde kødretter
Opskrifter,  Saucer og marinader

Cumberland sauce – kold sauce til kødretter

For en del år siden fik vi en kok til at levere mad til en fødselsdag og en af de ting han havde med var Cumberland sauce. Saucen passer rigtig god til koldt kød, stegt and eller der hvor man nogle gange ville servere eksempelvis ribsgelé.

Sponserede forslag

McGuican Classic Shiraz 2017

Denne vin har en klassiskaroma fra Shiraz druerne med antydninger af bær, frugter, krydret blomme og krydderier, samt en delikat frugtsmag med en fin...

Især til kolde kødretter og charcuterie passer Cumberland saucen fint, men prøv den også til grillretter eller en lammekølle.

Cumberland saucen kommer fra det klassiske engelske køkken

cumberland sauce til kolde kødretter
5 fra 1 stemme
Udskriv

Cumberland sauce

Cumberland sauce er en engelsk kold sauce. Den oprindelige er lavet med pomerans, men da de kan være svære at få, så brug eventuet 1 appelsin og 1 citron som erstatning for en pomerans.

Ret sauce, Tilbehør
Køkken Engelsk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 glas
Forfatter Malene

Ingredienser

  • 2 stk pomerans kan erstattes em 1 appelsin og 1 citron
  • 250 g ribsgelé et lille glas
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 dl portvin
  • 1 knivspids stødt ingefær eller frisk revet
  • groft malet peber
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk majsmel kan udelades

Sådan gør du

  1. Skær pomeransskallen fra og skær den orange del i tynde strimler. Kom strimlerne i en sigte og overhæld langsomt med med kogende vand

    cumberland sauce appelsin
  2. Pres saften af promeranserne i en gryde og tilsæt alle andre ingredienser. Kog forsigtigt op og lad det boble et par minutter.

    Cumberland sauce kog sammen
  3. Kom skallerne i og lad dem koge med i 5 minutter. Hæld det varme sauce på rene glas.

    Cumberlandsauce

Sponserede forslag

Langhe Rosso, Garasin 2015

95 kr. hos Jysk Vin

Callington Grace Sparkling Shiraz

75 kr. hos Densidsteflaske.dk

Barolo DOCG

500 kr. hos Buus Vine


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 35 other subscribers


Vi hører gerne fra dig