cumberland sauce til kolde kødretter

Cumberland sauce – kold sauce til kødretter

For en del år siden fik vi en kok til at levere mad til en fødselsdag og en af de ting han havde med var Cumberland sauce. Saucen passer rigtig god til koldt kød, stegt and eller der hvor man nogle gange ville servere eksempelvis ribsgelé.

Især til kolde kødretter og charcuterie passer Cumberland saucen fint, men prøv den også til grillretter eller en lammekølle.

Cumberland saucen kommer fra det klassiske engelske køkken

cumberland sauce til kolde kødretter
5 fra 1 stemme
Udskriv

Cumberland sauce

Cumberland sauce er en engelsk kold sauce. Den oprindelige er lavet med pomerans, men da de kan være svære at få, så brug eventuet 1 appelsin og 1 citron som erstatning for en pomerans.

Ret sauce, Tilbehør
Køkken Engelsk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 glas
Forfatter Malene

Ingredienser

  • 2 stk pomerans kan erstattes em 1 appelsin og 1 citron
  • 250 g ribsgelé et lille glas
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 dl portvin
  • 1 knivspids stødt ingefær eller frisk revet
  • groft malet peber
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk majsmel kan udelades

Sådan gør du

  1. Skær pomeransskallen fra og skær den orange del i tynde strimler. Kom strimlerne i en sigte og overhæld langsomt med med kogende vand

    cumberland sauce appelsin
  2. Pres saften af promeranserne i en gryde og tilsæt alle andre ingredienser. Kog forsigtigt op og lad det boble et par minutter.

    Cumberland sauce kog sammen
  3. Kom skallerne i og lad dem koge med i 5 minutter. Hæld det varme sauce på rene glas.

    Cumberlandsauce

Få direkte besked som den første, når der er nye opskrifter og indlæg


Related Post

Vi hører gerne fra dig