
Nemme pandebrød uden hævning
Man kan på 10 minutter røre en dej sammen til brød der kan bages på en varm pande. Brødene er gode som tilbehør eller som små sandwichbrød til frokost eller i madpakken.
I opskriften bruger vi bagepulver, der får brødene til at blive luftige, men man kan selvfølgelig også give dem gær i stedet eller lidt surdej.

Nemme pandebrød uden hævning
Ingredienser
- 400 g hvedemel
- 3 tsk salt
- 4 tsk bagepulver
- 2-2,5 dl vand
- 2 spsk olivenolie samt til pensling
Sådan gør du
- Bland hvedemel, salt, bagepulver og olie (2 spsk) sammen i en skål. Tilsæt vandet lidt ad gangen og hold lidt igen med det sidste da det ikke er sikkert du skal bruge det hele.
- Ælt dejen godt sammen til den er glat.Del dejen i mindre stykker (8-10 stk) og tryk eller rul flade brød ud. De skal være ca 1/2 til 1 cm tykke.
- Varm en pande op til middel varme. Pensl brødene med lidt olie og bag dem på panden til de tager farve.
Server pandebrødene sammen med sammenkogte retter eller som på billedet med bagte cherrytomater.
Hvad er bagepulver egentlig og er det ikke bare kemi: Alt er kemi og begrebet naturligt er lidt kikset, da alt naturligt er kemiske stoffer og resultatet af en kemisk process. Bagepulver er natron og to syrer (natriumdifosfat og monocalciumfosfat) samt majsstivelse. Når det bliver vådt starter en process der danner kuldioxid og små bobler. Når dejen bliver varm så reagerer den anden syre og danner igen bobler. Bagepulver virker altså både koldt og varmt.