I en 55 cm Webergrill kan der lige ligge en hel svinekam. Lidt lettere er det dog at lave 2 halve stege alt efter antal personer. Opskriften herunder er til ca. 20 personer
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 30 minutterminutter
Tilb. tid 5 timertimer
Samlet tid 5 timertimer30 minutterminutter
Servings 20personer
Author Malene
Ingredienser
Krydderiblanding
2spsksalt
1spskfriskkværnet peber
1spskkorianderfrø
1spsksennepsfrø
1spskgaram masala
1spskfive spice
2spskknuste laurbærblade
Stegen
1/1helsvinekam eller 2 halve
1flaskerødvin
1stkløg
Sådan gør du
Først laves en krydderiblanding og de nævnte krydderier er kun vores forslag. Blandingen må gerne være lidt rustik og derfor må der gerne være hele krydderier i.Krydderiblandingen er en tør blanding
Klargør stegen og vær sikker på at stegen er ridset grundigt uden at der skæres ned i kødet.Masser krydderiblandingen ind i kødet. Put stegen i en frysepose og lad den hvile på køl til næste dag (gerne 12 timer)
Klargør kuglegrillen til indirekte varme og med staniol og en foliebakke i midten. Brug ikke for meget kul, da stegen skal have lang tid. vi starter med ca. 20 briketter. Billige briketter virker ikke og brænder tit ud, så vi anvender kun Heatbeads til dette.Læg et skiveskåret løg i foliebakken og tilsæt rødvinen
Start med sværen nedad i ca. 2 timer. Vend derefter og steg videre i ca 2-3 timer.Der skal eventuelt efterfyldes 2-3 gange med lidt ekstra kul (ca. 5-6 stykker i hvert side ad gangen)
Brug gerne et stegetermometer der kan aflæses uden at låget løftes. Grillen skal helst åbnes så få gange som muligt for at holde temperaturen.Kernetemperaturen skal nå op op mellem 65 og 70 grader C. 70 grader C er gennemstegt og hvis stegen tages ud ved 65 grader, så stiger den typisk til ca. 70 grader når den hviler tildækket.
Spøde svær? ja det er lidt svært. Vend stegen med sværene direkte over kullene og hold godt øje. På billedet her har stegen været under grillen i ovnen.