Vi har lavet en opskrift med mørt kalvekød og grøntsager i lidt "chunky" stykker. Kartoflerne passer rigtig godt til og gør at frikasséen kan spises alene eller blot med brød.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 30 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 2409kcal
Author Malene
Ingredienser
25gsmør
700gkalvekød i tern
1/2lgrøntsagsboullion
1tsksalt
friskkværnet peber
500gkartofler skrællede og i tern
2spskfriske timianblade
1/4lmadlavningsfløde 8%
2spsklys saucejævner
200ggulerødder
100grødløg
200ggrønne asparges
100gforårsløg
Sådan gør du
Klargør alle grøntsager og skær dem i mindre med chunky (rustikke) skiver. asparges, forårsløg og gulerødder skæres på tværs
Lad smøret smelte i en sauterpande eller støbejernsgrude med kraftig varme. Svits kødet inden smøret branker i ca 2 min.
Tilsæt grøntsagsboullion, salt og peber. Lad det simre ved svag varme under låg i ca. 30 min. Det skal blive mørt, så undgå at det koger, da det starks gør kødet sejt.
Tilsæt kartofler og timian og lad det simre videre under låg i ca. 15 min. Teste eventuelt om kartoflerne er møre med en kniv
Tilsæt gulerødder og løg og bring retten i kog igen under omrøring. Igen skal det ikke koge kraftigt. Lad det stå i 5 min.
Ryst madlavningsfløden sammen med saucejævner (brug eventuelt almindelig fløde). Tag sauterpanden af varmen og vend jævningen i retten.
Kom asparges og forårsløg i retten og lad det varme igennem.Smag nu retten til.