Kartoffel og porresuppe med æble, skinke og ristet rugbrød
Lav en cremet suppe med kartofler, porrer og æbler. Pynt med ristet rugbrød og skinke eller server den med et godt stykke brød.
Ret Suppe
Køkken Dansk
Keyword æble, Kartofler, suppe
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 30 minutterminutter
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik
Ingredienser
Suppen
1kgkartofler
4stkporrer
2stkæbler
1chili
2spskolivenlie
2litergrøntsagsbouillonlav af bouillonterninger
Tilbehøret
8skiverlufttørret skinke
8skiverrugbrød
1tsksalt, groft eller flagesalt
2spskolivenolie
creme frisk 9%
Sådan gør du
Lav suppen
Skræl kartofler og æbler. Fjern kernehuset fra æblet og tage kerner ud af chilien. Rens porerne for jord og skær dem evt. igennem på langs så de kan skylles.
Skær grøntsager og æbler i grove tern og hak chilien fint. Kom olie i en stor gryde og sauter kartofler, æbler, porrer og chili i 10 min uden at det tager farve ved model varme. Tilsæt vand og grøntsagsbouillon og lad det småkoge til kartoflerne er møde. (ca. 20 min)
Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.Sku ned til lav varme indtil servering. Rør i suppen, så den ikke brænder fast.
Lav tilbehør
Tænd ovnen på 200oC. Skær rugbrødsskiverne i passende tern. Put dem i en pose sammen med lidt olivenolie og groft salt. Ryst posen, så olie og salt fordeles. Ryst rugbrødsternene ud på en bageplade med bagepapir og rist ca. 10-15 min. i ovnen.
Fordel skinken på bagepapir i et lag. Skinken kan ristes i ovnen sammen med rugbrødet til den er sprød.Skær skinken i mindre stykker, der kan drysses på suppen.
Suppen serveres i skåle med lidt creme fraiche, ristet rugbrød og ristet skinke.Drys eventuelt lidt finthakket chili på toppen.