Lidt teknik er vigtigt når et lækkert stykke oksemørbrad skal steges. Derfor har vi lavet en vejledning, der hjælper dig med at lave den perfekte oksemørbrad hver gang.Et stegetermometer er vigtigt og gerne et med ledning, der kan aflæses uden at åbne ovndøren!
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Keyword oksekød, oksemørbrad, stegning
Servings 1steg
Author Henrik
Equipment
stegetermometer
Ingredienser
1heloksemørbrad
Sådan gør du
Tag stegen ud 1 time før den skal stegs, så den opnår stuetemperatur.Puds stegen af for senerTænd ovnen på 150oC varmluft eller 160oC almindelig ovn
På en meget varm pande brunes stegen i 5-6 minutter sammenlagt på alle sider. (Eller grill på meget varm grill)
Læg stegen i et ildfast fad og sæt stegetermometeret midt i stegen fra den tykkeste ende.
Sæt stegen i ovnen ved ca. 150oC varmluft eller 160oC almindelig ovn. Efter ca. 25-30 minutter vil temperaturen på stegetermometeret komme op på mellem 55-63oC.Ved en centrumtemperatur på: 55-60oC er kødet rødt/rosa.60-65oC er kødet svagt rosa.65oC er kødet gennemstegt og tørt.
Tag straks stegen ud, når temperaturen er nået. Stegen skal ikke hvile og skal ikke være tildækket, men serveres med det samme.