Site icon Madkalender.dk

Ramsløgsalt

 

Print

Ramsløgsalt

Omkring april kan man mange steder finde ramsløg i den danske natur. De har en duft af hvidløg og en flot grøn farve. Det er nemt at bevare dem ved at lave kryddersalt med ramsløg.
Mængderne herunder er vejledende og du kan sagtens vælge andre forhold. Salt kan jo koste alt fra 5 kr. for 500 g til trecifrede beløb. Salt er NaCl (NatriumChlorid) og koster meget lidt! Så kan det sydes bleges osv. men almindeligt groft køkkensalt er fint til denne blanding.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Servings 0
Author Malene

Ingredienser

  • 100 g ramsløg
  • 300 g salt Helt almindeligt groft bordsalt
  • 1/2 stk revet citronskal

Sådan gør du

  • De friske ramsløg skylles og afstilkes. Bland dem med lidt af saltet i en skål og lidt citronskal. Blend det hele godt sammen. Tilsæt resten af saltet og blend til det er ensartet uden at blive til fint salt.
  • Bred det ud på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen ved 50 grader i ca. 2 timer. Det skal være tørt, så tiden afhænger af mængderne.

Vær sikker på botanikken. Der er et par planter man kan forveksle med ramsløg og de er giftige. De andre dufter dog slet ikke af hvidløg.


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 77 other subscribers

Exit mobile version