TLC (Tender Lovin’ Care) kyllingesuppen er nem og hurtig at lave.
Til 4 Personer
Ingredienser:
2 dåser majs (ca. 400 g.)
400 g. kylling uden skind (bryst eller filet)
2 spsk. karry (Hvor meget kommer an på styrken, men gerne et par spiseskefulde)
5 Forårsløg
2 L kyllingefond (kan laves fra bouillon terninger)
2 æg
Olie til stegning
Brød efter dit valg.
Skær kyllingen i mindre stykker og blend halvdelen af majsene i en skål. Varm en gryde op og tilsæt olie og karry. Karry skal ristes på panden og må gerne blive lidt mørk, så får du smagen bedre frem. Suppen tager en del af smagen og derfor skal der normalt mere karry til end 2 spsk. Man kan evt også tilsætte lidt karrypasta og få en mere asiatisk smag i suppen.
Steg kyllingen i den brunede karry, så den får lidt farve.
Tilsæt kyllingefond og blendede majs. Lad det simre ved lav varme i ca 20 min.
Tilsæt resten af majsene. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med en gaffel.
Bring suppen op til kogepunktet. De sammenpiskede æg skal nu tilsættes i en tynd stråle. Der piskes med små bevægelser i suppen med to spisepinde eller lignende. Det får æggene til at danne små flager i suppen.
Inden servering tilsættes fintsnittede forårsløg, salt og peber. Du kan evt. tilsætte forårsløg direkte i ved servering og de bliver lidt kedelige ved opvarmning.
TLC = Tender Loving Care
Ca. 43 kcal per 100 g udregnet fra ingredienserne