Råvarer og ingredienser

Friske Medjoul dadler

Dadler har altid for mig være de lidt klistrede og indtørrede brune frugter i en lang plasticæske. Derfor er jeg også gået uden om dem i mange år, lige indtil jeg fandt ud af at det handler om friskhed og gode råvarer. Her kommer friske Medjoul (Medjool) dadler med sten ind i billedet. De er simpelthen så velsmagende og lækre, at man skal passe på ikke at spise for mange af gangen. De er fremme i butikkerne nu og derfor tog jeg lige to pakker med det samme, uden at kigge på prisen (100 kr pr kasse med 1 kg). Men de er pengene værd og skal prøves. coop.dk på nettet har en række forskellige sammen med nogle supermarkeder. Kig på datoen inden du køber.

De kaldes også Kong Salomon dadler og kommer fra palmer, hvor dadlerne hænger i store klaser. Klimaet skal være det rette og de dyrkes både i de mellemøstlige lande, Amerika og Afrika.

Friske Medjoul dadler

 

 

Det samme gør sig gældende for mandler. De tørrede man plejer at købe i supermarkedet er fine, men at prøve store friske mandler Californien ændrer det hele. De er selvfølgelig også tørrede, men nok knap så gamle.

 


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 65 other subscribers


Vi hører gerne fra dig