Maste bagte kartofler
Til nogle retter, er en lidt sprød kartoffel det rigtige og der passer maste og bagte kartofler ind. De bliver bløde inden i og med en lækker sprød overflade med groft salt. Det er et nemt tilbehør der skal prøves i stedet for kartoffelmos, kogte kartofler eller eksempelvis ris.
Maste bagte kartofler passer godt til grill-retter og kan vente mens kødet grilles færdigt.
Du kan bruge de fleste typer kartofler, men det kan være lidt sværere at mase nye kartofler. Denne opskrift er en nem måde at gøre vinter-kartoflerne lidt mere spændende sammen med en gryderet.
Maste bagte kartofler
De bagte kartofler er et godt tilbehør til både gryderetter og eksempelvis grill mad.Brug gerne en kartoffel der er nem at vaske og at mase
personer
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 1/2 dl olivenolie
- 3-4 stk timian kviste eller tørret timian
- salt groft
- peber
Sådan gør du
- Vask og skrub kartoflerne godt. Kog kartoflerne uden salt i ca. 10-15 min. og hæld de drænede kartofler i en bradepande.Brug en kop eller lignende til at mase kartoflerne let. De skal mases til den halve højde uden at alt bliver til mos.
- Hæld olivenolie over kartoflerne og drys med salt, peber og timian.Bag kartoflerne i 30 min. i en ovn ved 220 grader C - gerne varmluft. Vend et par gange. Kartoflerne skal tage god farve, så de er sprøde.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!
Brug kartoflerne til Svinekæber med chili og mørkt øl eller til grillet marineret lammekølle.