Burgerboller
Hjemmebagte burgerboller kræver selvfølgelig lidt længere forberedelsestid end posen fra supermarkedet, men hvis tiden er der, er det absolut tiden værd!
Ingredienser:
50 gr gær
3 dl mælk
50 gr smeltet smør
1 æg
550-600 gr hvedemel
3 tsk sukker
1,5 tsk salt
Smelt smørret, hæld mælken i gryden og opvarm til mælken er fingervarm. Opløs gæren i mælkeblandingen, tilsæt æg, sukker og salt. Tilsæt melet, men hold lidt tilbage, så dejen ikke bliver for tør. Ælt den godt og stil til hævning i skålen i 20 min. et lunt sted.
Slå dejen ned og form 10 burgerboller. Læg dem på bagepapir, tryk bollerne godt flade, stik huller med en gaffel, pensl med vand og drys med sesamfrø. Hæves tildækket et lunt sted i 30-40 min.
Bages ved 210 grader varmluft i 10 minutter.