Vietnamesisk peanut dipping sauce
Opskriften kommer fra et besøg i Vietnam og kan bruges i stedet for soya eller sød chilisauce. Lav dipping sauce til friterede forårsruller, til friske forårsruller eller til at dyppe grillede kyllingespyd i.
Vietnamesisk peanut dipping sauce
En mild og god dipping sauce til friske forårsruller eller andre former for forårsruller. Smagen og styrken kan justeres med tilsætning af fintsnittet hvidløg og chili.Saucen uden chili og hvidløg kan holde sig på køl i cirka 1 måned
Portion
Ingredienser
- 3 Spsk Fiskesauce
- 2 Spsk Limesaft
- 3 Spsk Orangejuice eller ananas
- 3 Spsk Sukker
- 1 Spsk Rød chili i fine tern uden kerner
- 1 Spsk Finthakket hvidløg
- 5 Spsk Ristede og usaltede peanuts
- 6 Spsk Lunkent vand
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne undtagen hvidløg og chili og sørg for at sukker er opløst. Tilsæt peanuts som noget af det sidste og blend saucen. Efter blending kan hvidløg og chili tilsættes efter smag.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!