Kogebøger og Inspiration,  Køkkenteknikker,  Vin og drikkevarer

Gratis kurser om vin og mad

Lidt teori og baggrundsviden kan være ret vigtigt i både madlavning og i interessen for vin. Der findes masser af betalte kurser og smagninger, men vi vil her anbefale et par gratis kurser fra en af de største ressourcer inden for undervisning.

edx logo

Det er sammenslutningen EdX, som er stiftet af Harvard University og MIT i 2012.

I dag finder man en lang række online kurser fra nogle af verdens største og mest ansete universiteter, på den samme platform EdX.org.

Undervisningen kører på en online platform med videoer, opgaver, beskrivelser og så videre. Så kan man spørge sig selv om man kan lære at lave mad eller lære om vin foran en computer, og svaret er ja, for kurserne er kombinerede med øvelser man laver hjemme, så man får afprøvet teknikkerne.

Vi kan anbefale:

World of wine: From grape to glass. Det udbydes af The University of Adelaide. Kurset varer 6 uger og man skal bruge 2-3 timer om ugen. Man bestemmer selv hastigheden, så man kan godt vælge at lave hvad der svarer til en uge på en dag. Kurset når rundt om alt der har med vin at gøre, så stikord kunne være; beskrivelse af vin, smag, planternes biologi, kemien bag smag, vinprocessen, etiketten, lagring og tønder og meget mere.

Her er eksempelvis en video, der ligger på YouTube om fremstilling af tønder. Den er en del af gennemgangen af en Australsk vingård, hvor hvert enkelt proces bliver omtalt og hvor man kan klikke sig rundt på hele vingården.

Science & Cooking: From Haut Cuisine to Soft Matter Science. Udbydes af Harvard University og er 6 moduler, hvor man skal forvente at bruge 5-7 timer om ugen. Vi er lige tilmeldt og glæder os til at se hvordan man underviser, når det foregår som fjernundervisning.

Find flere på: edx.org


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 49 other subscribers


Vi hører gerne fra dig