Familiens Simre Gullasch
Simremad er weekendmad og til de koldere dage, så lad os dele familiens simre gullasch. Det hele laves i en gryde med kartofler, som få lov at tage masser af smag fra kød, tomater
Simre gullasch kan med fordel laves en søndag, så der er en luksusret til en travl mandag!
Familiens Simre Gullasch
Vi har lavet en opskrift på en lækker simre gullasch. Den har masser af smag og serveres varm direkte fra gryden. Der skal ikke yderligere tilbehør til retten
personer
Ingredienser
- 3 stk løg
- 4 spsk smør til stegning
- 500 g kalvebov eller andet stort kødstykke Trimmet og skåret i stykker af 2-3 cm
- 4 spsk hvedemel
- 2 spsk paprika
- 6 stk mellemstore kartofler delt i halve
- 1 stk peberfrugt
- peber
- salt
- 1/2 l boullion
- 1 ds tomatpuré
Sådan gør du
- Varm en tykbundet gryde op på mellem varme og tilsæt lidt smør og løg delt i kvarte eller mindre. Steg til de er gennemsigtige. Tag løg op af gryden.
- Drys mel over kødstykkerne og steg dem i mindre portioner, så de bruner fint. (se her om bruning af kød). Når alt kød er brunet, hældes løg og kød tilbage i gryden.
- Tilsæt paprika, boullion, tomatpure, peberfrugt og kartofler.Lad gullaschen simre ved lav varme i ca. 1 ½ time. Retten må ikke koge, da det giver sejt og tørt kød.
- Server gullaschen som den er i en skål og fordel tilbehøret lidt.
Noter
Lav eventuelt en stor portion til to dage. Tilsæt kun kartofler til dag et, da de ellers vil koge helt ud dag to. På dag to serveres retten med nykogte kartofler eller med ris eller pasta.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!