familiens-simre-gullasch

Familiens Simre Gullasch

italiens mad og specialiteter

Simremad er weekendmad og til de koldere dage, så lad os dele familiens simre gullasch. Det hele laves i en gryde med kartofler, som få lov at tage masser af smag fra kød, tomater

Simre gullasch kan med fordel laves en søndag, så der er en luksusret til en travl mandag!

familiens-simre-gullasch
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Familiens Simre Gullasch

Vi har lavet en opskrift på en lækker simre gullasch. Den har masser af smag og serveres varm direkte fra gryden. Der skal ikke yderligere tilbehør til retten

Ret Hovedret
Køkken Ungarsk
Keyword gryderet, gullasch, gullash, simremad
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 4 personer
Forfatter Henrik

Ingredienser

  • 3 stk løg
  • 4 spsk smør til stegning
  • 500 g kalvebov eller andet stort kødstykke Trimmet og skåret i stykker af 2-3 cm
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 spsk paprika
  • 6 stk mellemstore kartofler delt i halve
  • 1 stk peberfrugt
  • peber
  • salt
  • 1/2 l boullion
  • 1 ds tomatpuré

Sådan gør du

  1. Varm en tykbundet gryde op på mellem varme og tilsæt lidt smør og løg delt i kvarte eller mindre. Steg til de er gennemsigtige. Tag løg op af gryden.

    gullasch-loeg
  2. Drys mel over kødstykkerne og steg dem i mindre portioner, så de bruner fint. (se her om bruning af kød). Når alt kød er brunet, hældes løg og kød tilbage i gryden.

    gullasch-kalvebov
  3. Tilsæt paprika, boullion, tomatpure, peberfrugt og kartofler.

    Lad gullaschen simre ved lav varme i ca. 1 ½ time. Retten må ikke koge, da det giver sejt og tørt kød.

    gullasch-sauce
  4. Server gullaschen som den er i en skål og fordel tilbehøret lidt.

Opskriftsnoter

Lav eventuelt en stor portion til to dage. Tilsæt kun kartofler til dag et, da de ellers vil koge helt ud dag to. På dag to serveres retten med nykogte kartofler eller med ris eller pasta.


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Slut dig til 23 øvrige tilmeldte


Vi hører gerne fra dig