Køkkenudstyr

Ny De Buyer stegepande i stål

Stålpander eller jernpander fra De Buyer er og bliver en af vores favoritter og nu har vil tilføjet nummer 6 i rækken af pander og gryder. De er behandlet med bivoks og er ellers helt fri for andre kemikalier end selve stålet. Det kræver ikke så meget, men de skal steges ind og man skal passe på den sorte overflade der dannes med tiden. De skal ikke i opvaskeren og de skal ikke vaskes med opvaskemiddel eller sættes i blød. Man kan nemt gøre dem rene med en opvaskebørste og vand, når de er kølet lidt ned. Ydersiden kan sagtens rengøres med en skuresvamp.

Le Buyer stegepandeMange af panderne og gryderne kan man faktisk finde i Frankrig eller i Danmark for 300-500 kr. og de vil holde din levetid ud. Le Buyer laver mange forskellige typer og i det hele taget meget køkkenudstyr af høj kvalitet.

 

Buyer stålpande

 

 

 

 

Men en stålpande skal ikke være blank som ovenfor. Den skal have et sort lag, der fungerer næsten lige så godt som slip-let pander af teflon eller lignende. Det er det lag man skal passe på og bevare. Det opbygges over tid og er ikke brændte rester af mad, men to former for nedbrydning af fedtstoffer. Det er Maillard effekten der kommer til sin fulde ret når du steger, så læs mere om den her og lær den at kende. Den er vigtig for velduftende og velsmagende mad.

Det fedtstof man bruger til stegning gør en forskel og det skal passe til den temperatur man vil stege ved. Smør har nogle gode egenskaber og noget mælkesukker man kan udnytte, men bliver det for varmt branker det og skal kasseres. Prøv eksempelvis at pensle en kylling med smør inden den skal i ovnen, da det giver et meget flottere gyldent resultat end olie.


Et par dansk producerede gryder og pander vi også kan anbefale er fra Scanpan. De er produceret i Danmark og er meget holdbare. Vores rustfrie stålgryder er mere end 15 år gamle og fejler intet. Scanpan har ikke pander som De Buyer, men kunne være et godt bud på en non-stik eller slip-let pande. De har deres egen meget holdbare belægning, men nu skal dette indlæg jo handle om glæden ved en ny stålpande fra De Buyer.


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 51 other subscribers


Vi hører gerne fra dig