Mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser
Her er vi tæt på en one-pot ret, altså en ret der laves ved at tilsætte det hele på en gang og lade retten passe sig selv. Dog skal mørbraden lige have lidt stegeskorpe. Ellers tilberedes resten i et ildfast fad i ovnen, hvor det får lov at hygge sig i 40-60 minutter.
Vi er her tæt på en såkaldt “drengerøvsgryde” med 3 slags kød og fløde. Under tilberedningen konstaterede den mellemste at det var en slags kødlasagne og det har han jo ret i.
Mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser
En ret der passer sig selv i ovnen, mens familien hygger sig. en god søndagsret, der kan laves lidt i god tid og gøres færdig i ovnen.Mængderne kan sagten varieres og retten bliver ikke dårligere, når den varmes dag 2!
personer
Ingredienser
- 1 kg Svinemørbrad afpudset
- 300 g bacon
- 2 pk cocktailpølser
- 1/1 l fløde
- 2 dåser flåede tomater
- 100 g mel
- 2 spsk paprika sød
- salt
- peber
- 50 g smør til stegning
Tilbehør
- Pairboilled ris
Sådan gør du
- Vend stykkerne af mørbrad i mel inden de steges på en pande i smør eller margarine. De skal steges indtil de har en lysebrun stegeskorpe. Steg gerne lidt af gangen. Når de er stegt lægges de i et fad der kan gå i ovnen.
- De øvrige ingredienser skal ikke steges inden tilsætning. Skær bacon i mindre stykker og fordel i fadet. Tilsæt cocktailpølser og champignon skåret i kvarte.
- Drys lidt mel over indholdet i fadet. Melet er med til at jævne retten, så saucen ikke bliver for tynd. Drys også paprika, salt og peber over. Tilsæt fløde eller eventuelt madlavningsfløde og de flåede tomater.
- Sæt fadet i en varm ovn ved 200 grader C i 40 minutter.Serveres med ris
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!