Forslag til god mad i vinterferien
Vinterferien er i gang, selvom vejret mere ligner efterår med regn og blæst. Så der er godt tid til sysler i køkkenet og noget god mad til at sprede duft og glæde.
Så vi har fundet et par af vores favorit-opskrifter frem til dig, som du kan prøve i vinterferien. De er alle perfekte til sæsonen og årstiden. Nogle opskrifter kræver lidt forberedelse eller simre-tid andre er bare i højsæson lige nu.
Lad os starte med Banquette de veau eller kalvekød i lys sauce med ris. Det er en god ferieret og den kan sagtens spises to dage i træk. Kalvekødet skal simre med gulerødder, løg og porrer i 2 timer og så laves en lys sauce med creme fraiche og citron. Opskrift på Blanquette de veau
En god dansk ret er kåldolmere. Det kræver lidt forberedelse, men kåldolmere med lidt gode kartofler og en god sauce skuffer ikke. Opskrift på Mormors kåldolmers
Det er ved at være sæson for stenbiderrogn og priserne falder støt. Frisk stenbiderrogn er en rigtig forårsbebuder og den dejlig let ret der også passer godt til en frokost. Stenbiderrogn kan spises som tilbehør til andre retter, men når den er helt frisk, så prøv med lidt creme fraiche, løg og ristet brød. Sæson for stenbiderrogn - sådan spises den
Vi slutter af med en rigtig fransk bistro ret – løgsuppe. Når løg får lov at brune langsomt, får de sødme og en masse smag og det gælder også for løgsuppe. Løgsuppe kan laves med eller uden hvidvin og bouillon og kan laves for ganske få kroner. Det er nok en af de billigste retter man kan lave og dog smager den fantastisk. Opskrift på fransk løgsuppe
Andre forslag i køkkenet
Det var et par forslag der passer til sæsonen og råvarerne. Vi har mange flere af vores favorit-opskrifter her
Det kunne også være tid til at prøve nogle køkkenteknikker af. Det kunne være mestring af brødbagning eller det kunne være sous vide. Vi har lavet en artikel om sous vide uden alt udstyret.