Dagens mad

28. juli 2017 – Cooking class på Six Senses

I dag var det tid til selv at lave vietnamesisk mad under kyndig vejledning af en lokal kok. Vi har prøvet det før og det er, ligesom en street food Tour, en god måde at få tips og tricks samt lære de lokale råvarer at kende.

Først var vi igennem den lokale køkkenhave, hvor ting som purløg, løg og lime er velkendte fra Danmark. Det samme gælder mango, chili og thai basilikum. Af de mere eksotiske planter i køkkenhaven var der morning glory, som serveres til mange måltider og en række andre urter, vi end ikke har et dansk navn for.

Først en frisk forårsrulle med kylling og rejer (goi coun)
. Dem laver vi ofte selv hjemme. De kan laves i et utal af varianter med og uden kød eller skaldyr. Kokkens opskrift på en dipping sauce tager vi med hjem til erstatning for den søde chilisauce eller soya som vi plejer at bruge.



Så en sur sød fiskesuppe (canh chua ca)
med lidt fisk i tern og et par skiver tomat, okrabønner, chili, ananas og lidt fiske- og hønsefond. Der var tamarind sauce i retten og det giver en syrlig smag, der balanceres med lidt sukker.



Fisk og skaldyr i lerpotte ved lav varme (hai san kho to)
. Igen få stykker fisk, kæmperejer, blæksprutte, løg, sort peber, ingefær, chili, forårsløg og koriander til at pynte med. Der kom lidt olie, karamelsauce lavet af sukker og hønsefond ved. Det hele blev anrettet i den kolde lerpotte og blandet. Efterfølgende fik det lov at koge ind ved svag varme til det meste af væsken var væk og kød og fyld var svøbt i karamellen.

Tilberedning i lerpotte på denne måde skal prøves igen og er lidt a la one-pot tilberedning. Den inddampede ret kan nu spises med ris til og fisken kan dyppes i lidt dipping sauce.


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 77 other subscribers

Vi hører gerne fra dig