Hvad kan jeg gøre klar til julemiddagen?
Der kan være mange gøremål den 24. december, så hvad kan jeg gøre klar til julemiddagen? Man kan godt forberede en del ting og alligevel servere en frisklavet julemiddag juleaften.
Her har vi samlet en liste med nogle af de ting du kan forberede:
- Hjemmelavet rødkål. Skal rødkålen være hjemmelavet. Se opskriften…
- Lav gastrik til saucen. Gastrik bruges til at smage saucen til og laves af rødvin, eddike og sukker. Vi har altid lidt stående i køleskabet og det sur/søde kan løfte de fleste mørke saucer. Se opskriften…
- Klargør andestegen. Er anden frossen så skulle den gerne have været ude af fryseren nu. Den skal tø op i køleskabet i ca. 72 timer. Pak ud og tag indmaden fra til sauce. Når den er klargjort kan den lægges i en stor frostpose. Hvis vingespidserne klippes fra, så gem dem til saucen sammen med indmad, hals og lignende. Mere om klargøring af ænder…
- Klargør flæskestegen. Gå sværene efter så de er skåret helt ned til kødet uden at skære ned i kødet. Det kan godt betale sig at gå flæskesværene grundigt igennem og samtidig salte mellem alle svær. Det er salten der trækker vand ud og er med til at give sprøde og op-boblede svær.
- Klargør de brune kartofler. De små kartofler til brune kartofler kan godt koges op pilles dagen før.
- Mere god smag til sauce. Lidt grøntsager kan løfte saucen, så lav det der hedder mirepoix (gulerødder, løg og selleri der karamelliserer). Se opskriften…
Man kan også starte på saucen ved at lave en fond, af det der er taget fra ved klargøring, men vi venter til den 24. da saucen blot står og hygger sig. Der er ligeledes opskrifter, hvor andestegen steges dagen i forvejen, men vi vælger at starte fra morgenstunden og skære den ud i en bradepande. Se opskriften…
Vi har koncentreret os om julemiddagen, men der er mange andre retter og tilbehør der kan forberedes. Det har vi skrevet mere om i andre indlæg herunder.
Alle opskrifter på julemad
Henriks Julesild med øl, snaps og krydderier
Vi har sammensat en god krydret og sød julesild, med både juleøl, snaps og masser af krydderier. Listen af ingredienser ...
Hvad kan jeg gøre klar til julemiddagen?
Der kan være mange gøremål den 24. december, så hvad kan jeg gøre klar til julemiddagen? Man kan godt forberede ...
Anne Grethes skinkesalat
Hjemmelavet skinkesalat bliver som regel hurtigt udsolgt på vores frokostbord. Det tager cirka 5 minutter, at lave hjemmelavet skinkesalat og ...
Forbered julemaden del 3 – klargøring til julefrokosten efter jul
Der findes mange forskellige lækkerier til julefrokosten på 1. eller 2. juledag. De fleste familier har sikkert deres egne retter ...
Farmors stegte sild til frokostbordet
Der er ikke noget bedre end en hjemmelavet klassiske stegt sild. Den passer som fast ret til det danske kolde ...
Andesteg til juleaften
Andestegen kan tilberedes på mange forskellige måder. Steg anden lige før servering, lav den langtidsstegt eller steg den om formiddagen ...
Forbered julemaden del 2
Lige inden juleaften er der et par forberedelser man kan lave. Især rødkålen er god at få lavet inden den ...
Klassisk sylte
Vi foretrækker at lave den klassiske julesylte selv og det er ikke så svært eller indviklet som man kunne tro ...
Hjemmelavet rødkål med rødvin
Her i huset har vi igennem mange år lavet rødkålen selv op til julen eller når der skal laves flæskestegssandwiches ...
Forbered julemaden del 1 – tilbehøret
Vi har lavet en række indlæg og opskrifter, med de forberedelser du kan lave op til jul og som kan ...