Middagsretter,  Opskrifter

Nyretapper (onglet)

Et af de mindre kendte stykker oksekød kaldes nyretapper nyretap_delteller onglet på fransk. Kødet sidder omkring nyrerne, men har ellers ikke noget tilfælles med nyrer. Det er et meget mørt og velsmagende stykke kød, der skal afpudses men ellers kun et par minutter på panden.

Sponserede forslag

Quinta Das Carvalhas Vintage Port 2017

2017 var en af de helt store år i Douro-dalen og også Carvalhas har valgt at lave deres exceptionelle vintage-port. En flot kraftfuld vin med dybde ...

Sådan gør du.

Sørg for at kødet har stuetemperatur inden det skal steges. Det sikrer at panden ikke køles for meget ned og giver en bedre bruning.

 

Puds kødet for sener og eventult fedt. Der er en stor sene, der deler kødet i to stykker. Den skal fjernes, ved at skære ned langs den ene side af senen, så kødstykket deles og derefter pudse den af det andet stykke.

nyretap_delt

 

Der skal en varm pande til en god bruning. Det akn eksemeplvis være en støbejernspande eller en jernpande. Varm panden godt igennem, ved at stille den på middel varme i ca. 5-10 min. Slip-let og Tefal pander er gode til mange stegninger, men har normalt ikke godt af at blive meget varme eller tørre.

varm stoebejernspande

 

Panden skal have lidt olie til stegning og så skal kødet på. Lad det ligge de første minutter. Ikke noget med at vende, flytte osv. da det afkøler panden og giver en dårligere bruning.

nyretap-paa-pande

 

Kødet skal have ca. 3 min på hver side og skal have lov at hvile kortvarigt inden udskæring

nyretap-stegt

 

Skær kædet i skrå skiver – tynde eller tykke efter egen smag.

nyretap-udskaaret

 

Server med ovnbagte fritter eller brunede kartofler og gerne en bearnaisesauce. En anden tilberedning kan være onglet à l’échalote – det vender vi tilbage til en anden gang.

nyretap stegt bearnaise

 

 

 

 

 

Bagestålet
Sponsoreret

Sponserede forslag

Temptech Premium VWCR100DS Vinkøleskab

11990 kr. hos Densidsteflaske.dk

1300 Chardonnay, Andeluna Cellars, Mendoza, Argent

85 kr. hos BayVine

Saint-Véran, Les Cornillaux 2019

229 kr. hos Jysk Vin


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 41 other subscribers


Vi hører gerne fra dig