Bagte brioche boller
Bagning og kage,  Dagens mad,  Opskrifter

Bag dine egne brioche burgerboller

Vi har flere gange nævnt burgere med briocheboller i stedet for de lidt kedelige normale burgerboller. En brioche burgerbolle hæver hele burgeren til et helt andet niveau. Når man taler om briochedej, så er nøgleordet “rigeligt smør” da det er en smørdej. Ingen fuldkorn, spelt eller rug, men hvedemel æg og smør!

Man kan sagtens bage brioche burgerboller selv med denne opskrift der giver ca. 10 burgerboller

Mens burgerbollerne hæver, kan man passende lave lidt tilbehør. Vi vil foreslå syltede rødløg til de fleste burgere og en let cole slaw eller endnu bedre råsyltede grøntsager sammen med pulled pork eller kylling.

Bagte brioche boller

Brioche burgerboller

Malene
Bag dine egne brioche burgerboller og prøv at lave en lidt anderledes burger end de almindelige. Briochedej indeholder meget smør, men giver en let og luftig bolle
No ratings yet
Ret Bagværk
Køkken Dansk
Antal 10 burgerboller
10 burgerboller

Ingredienser
 

Til briochedejen

  • 3,5 dl sødmælk let- eller mini går nok
  • 20 g gær
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 650-750 g hvedemel
  • 2 æg
  • 150 g blødt smør

Til pensling af burgerboller

  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Lun mælken så den er fingervarm og tilsæt salt og sukker. Når det er opløst udrøres gæren. Rør 300 g hvedemel ud i mælken eventuelt på røremaskine
  • Rør nu æggene ud i dejen et af gangen.
  • Tilsæt  300 g hvedemel mere og ælt det ind i dejen. Tilsæt nu den bløde smør skåret i små tern eller klumper og forsæt med at ælte eller røre til alt smøret er fordelt.
  • Tilsæt det resterende mel lidt af gangen samtidig med at der æltes. Dejen skal slippe skålens sider men stadig være lidt klistret. Måske skal alt melet ikke tilsættes. Ælt nu dejen i 8-10 min.
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1,5 time tildækket med et fugtigt klæde
  • Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade og form ca. 10 boller. De skal hæve lidt mere så tryk dem lidt flade, så de kan hæve i højden. Fordel bollerne på 1 eller 2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve ca. 1 time tildækkede.
    Bag selv brioche burgerboller

Pensling inden bagning

  • Inden burgerbollerne skal i ovnen pensles de med sammenpisket æg og bages 15 min. ved 200 grader alm. ovn. Bollerne skal være fine gyldne når de er færdige
    pensling af briocheboller
Keyword brioche, burger
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!

Vi har selvfølgelig også en opskrift på hjemmebagte klassiske burgerboller

 


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 77 other subscribers

Vi hører gerne fra dig