4. juni 2017 – Kalvefrikassé
En frikassé er en ret med kød i stykker, grøntsager og en god sauce – alt sammen i samme gryde. Der kan være lidt forberedelse, hvis der skal skæres meget ud, men ellers passer retten sig selv, mens den står og simrer ved lav varme i lang tid. Det er vigtigt, at man ikke bulder-koger med høj varme, for så bliver kødet tørt og hårdt. Lang tid ved lav varme er dét, der skal til!
I dag fik vi kalvefrikassé med kartofler, gulerødder, løg, asparges og forårsløg. Det bragte glade miner hele vejen rundt om bordet hos såvel store som små. Men det smagte altså også – i al beskedenhed – virkeligt godt! Man kunne sagtens have spist et godt stykke brød til, men nu var der kartofler i, så det var ikke rigtigt nødvendigt.
Har du endnu ikke prøvet en frikassé, så kan det kun gå for langsomt med at få den sat over! Og opskriften kan du finde lige her.



